Eames Lounge Chair event

Afgelopen vrijdag was ik samen met een aantal medebloggers op het Eames Lounge Chair event van Flinders. Gezellig om weer wat oude bekenden te zien en nieuwe mensen te ontmoeten! We kregen het verhaal achter de Eames Lounge Chair te horen en we waren aanwezig bij een live assemblage van de Eames Lounge Chair. Lezen jullie mee?

Eames Lounge Chair event vitra flinders -Tanja-van-Hoogdalem

 Chair event vitra flinders -Tanja-van-Hoogdalem

HET EVENT

We werden hartelijk ontvangen met een heerlijk glas champagne. In de uitnodiging stond de dresscode Tenue de Ville. Iedereen zag er mooi uit! Uiteraard eerst even gezellig bijkletsen met elkaar voordat de gastspreker Els Huigen (Vitra) ons alles zou vertellen over het verhaal achter de Eames Lounge Chair. Daarna waren we getuige van een live assemblage van de Lounge Chair. Vitra experts gingen de Eames Lounge Chair voor ons in elkaar zetten. Speciaal voor dit event waren ze naar de winkel in Zaandam gekomen.

Eames-Lounge-Chair-event-vitra-flinders-Tanja-van-Hoogdalem

Eames Lounge Chair event- door Tanja van Hoogdalem

VITRA EAMES LOUNGE CHAIR

De Eames Lounge chair is ontworpen door Charles & Ray Eames. Het duurde jaren voordat deze moderne klassieker af was. Els Huigen van Vitra vertelde ons dat Charles en Ray Eames regelmatig vrienden een middagje lieten proefzitten in de fauteuil, om zo een optimaal zitcomfort te creëren. De Lounge Chair is verkrijgbaar in twee formaten. Aangezien de mens door de jaren heen langer is geworden, is er naast het klassieke model een nieuw model op de markt gekomen met ruimere afmetingen. Ik vind het een prachtige design klassieker, maar voor in ons huis toch wat te robuust! Een uitspraak van Charles Eames waar ik het volledig mee eens ben: ”The details are not the details, they make the design”.

The details are not the details, they make the design – Charles Eames

Aan het einde van het event kregen we een leuke goodiebag mee naar huis met Vitra items. Bedankt Renée! Wat vinden jullie van de Eames Lounge Chair?

Liefs,

Tanja

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

1 reactie

Geef een reactie

Navigeer