Een nieuwe DIY buiten de deur! Een primeur moet ik wel zeggen, want ik ging aan de slag in een tienerkamer! Ik kreeg al direct allemaal roze ideeën in mijn hoofd, maar al snel bleek dat ik hopeloos achterloop ;). Mijn tienerkamer (zo’n 15 jaar geleden nu) was één en al roze met heel veel tierelantijnen. Dat blijkt nu ‘not done’ te zijn. Het moet vooral niet roze zijn en vooral wel stoer! De tienerkamer van de dochter van mijn vriendin is niet zo groot, dus een ruimtebesparend idee stond op nummer één. Ik ging daarom aan de slag voor KARWEI met een chillplekje, een opbergplekje en kledingrek in één!

DIY tienerkamer kledingrek- Tanja van Hoogdalem

DIY tienerkamer opbergbankje - Tanja van Hoogdalem

DIY bankje met opbergbakken en kledingrek

Dat de DIY leuk en functioneel in één moest zijn stond voorop. Allereerst kan de dochter van mijn vriendin hier relaxen op het bankje. Daarnaast kan ze in de opbergbakken onder het bankje allerlei spullen kwijt, bijvoorbeeld schoolspullen of boeken. Aan het kledingrek kan ze wat van haar favoriete kleding hangen en op het houten bord met plankjes is nog ruimte voor wat kleine spulletjes. Ideaal voor bijvoorbeeld wat make-up of elastiekjes! Ben je benieuwd hoe je deze DIY ook zelf kunt maken? In mijn blog voor KARWEI kun je er alles over lezen!

Tienerkamer DIY details styling - Tanja van Hoogdalem

Tienerkamer pegboard - Tanja van HoogdalemKledingrek tienerkamer - Tanja van Hoogdalem

Kleurenpallet van de tienerkamer

Zoals ik al zei werd het dus geen roze ;). De voorkeur ging uit naar neutrale kleuren met een blauw accent. Ik koos daarom voor een stoer behangetje met een print van een oude muur in een neutrale kleur. Dit behangetje geeft gelijk een stoere uitstraling aan de kamer! De blauwe accenten heb ik laten terugkomen door de zitting van het bankje te verven en een grafische poster aan de muur te hangen. Mijn vriendin en haar dochter zijn helemaal blij met het resultaat! Daar doe ik het natuurlijk voor :).

DIY tienerkamer lamp met kurk - Tanja van Hoogdalem

Tienerkamer DIY bankje met opbergruimte - Tanja van Hoogdalem

Wat vinden jullie van het DIY bankje met opbergbakken en kledingrek? En hoe zag jullie tienerkamer er vroeger uit :)? In mijn blog voor KARWEI kun je lezen hoe jij deze DIY  ook stap voor stap kunt maken!

Liefs,

Tanja