Onze tuintafel heeft zijn beste tijd gehad. Tenminste, dat dacht ik! Afgelopen zomer waren we namelijk in het zonnetje aan het barbecuen op ons dakterras. We hebben geen ‘echte’ dus we kochten zo’n wegwerp exemplaar. Er stond wel iets onder de barbecue, maar blijkbaar was het niet voldoende. Resultaat: een verkoolde tafel! Jullie lachen me nu waarschijnlijk uit ;). Eigenlijk was ik al van plan om de tuintafel weg te gooien, maar ik bedacht me dat ik hem ook best een nieuw leven kan geven. De rest van de tafel is namelijk nog helemaal goed. Ik ging ermee aan de slag en ik laat jullie zien hoe je zelf ook je oude tuintafel een nieuw leven kunt geven.

DIY tuintafel recycle - Tanja van Hoogdalem

DIY tuintafel recycle - Tanja van Hoogdalem

Wat heb je nodig:
DIY tuintafel recycle - Tanja van Hoogdalem

DIY tuintafel betegelen - Tanja van Hoogdalem

DIY tuintafel betegelen - Tanja van Hoogdalem

Een nieuw leven voor je tuintafel

Voor KARWEI ging ik aan de slag op ons dakterras. Ik had al een goed begin gemaakt met alles schoonmaken, dus nu kon de aankleding beginnen! Al eerder had ik in huis een bureau betegeld. Vandaar dat ik voor onze tuintafel ook op dit idee kwam! Alleen de bovenkant van de salontafel was namelijk lelijk geworden. Zonde dus om de hele tafel weg te gooien. Ik had nog wat tegels over van mijn vorige blog met tegels, namelijk de DIY plantenhouders. Daarmee kon ik de bovenkant van de tafel betegelen. Wil je ook zelf aan de slag met dit idee? Ga dan snel naar mijn volledige blog op inspiratie.karwei.nl. Daar vind je het volledige stappenplan voor deze DIY tuintafel!

Heb jij ook een oud meubelstuk in de tuin of op je balkon? Kijk er eens kritisch naar voordat je het weggooit! Wie weet kun je het nog een mooi tweede leven geven :). Als je tegelen nou te moeilijk vindt (het valt echt mee!), kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om nieuwe houten latjes op je tuintafel te bevestigen.

Liefs,

Tanja