Een tijdje geleden vertrok ik met een bus volgeladen met spullen (en Rocco) naar Velp voor een fotoshoot van het behangmerk Studio Claas. Voorheen had ik nog niet gehoord van het merk, maar wel kende ik Studio Onszelf. In mijn vorige huis had ik namelijk behang van dit mooie merk in mijn werkkamer. Claudia & Astrid zijn de oprichters van beide merken en ik mocht de styling en fotografie verzorgen van hun nieuwe lijn voor Studio Claas. Voor deze shoot huurden we een locatie in Velp en Rocco ging gezellig mee!

Studio Claas behang - Tanja van Hoogdalem

Studio Claas behang - Tanja van Hoogdalem

Fotoshoot nieuw behang

Voor deze fotoshoot koos ik vijf designs uit om te fotograferen: behang met tijgers, tijgerprint met roze en beige, palmbomen zwart-wit en print met monkeys. Ik was nu extra blij met mijn grote bus want daarom kon ik veel items meenemen voor de styling! Elk behang kon ik daarom met een ander sfeertje fotograferen. Uiteraard was deze fotoshoot anders dan ik meestal voor mijn werk doe. De focus moest echt op het behang liggen en de styling moest daar op aangepast worden. Meestal creëer ik een hoekje of ruimte volledig in sfeer, nu moest het vooral rustig blijven zodat het behang goed te zien was. De afwisseling vind ik ook één van de leukste dingen aan mijn werk :).

Studio Claas behang - Tanja van Hoogdalem

Studio Claas behang - Tanja van Hoogdalem

DIY behang kinderkamer

Naast het stylen en fotograferen van de verschillende behangen, ging ik ook aan de slag met een DIY. Ik maakte een kamerscherm met een ananas vorm in het midden.

Benodigdheden

  • 2 platen MDF 12 mm
  • Behang
  • Behanglijm
  • Stokken rondhout

Allereerst heb ik alle randen van de MDF plaat in verstek gezaagd, behalve de onderkant. Daarna  ging ik aan de slag met het tekenen van de ananas op het MDF. Je kunt natuurlijk elke willekeurige vorm kiezen die je wilt. Nadat ik tevreden was over de vorm ging ik met een decoupeerzaag aan de slag om de vorm uit het MDF te zagen. Nadat ik de vorm uit het MDF had gezaagd bevestigde ik de MDF plaat met ananas vorm en de andere MDF plaat aan elkaar met lijm en schroeven. Vervolgens spoot ik de opening van de ananas goud met een spuitbus. Na het drogen ging ik aan de slag met het behang. Het behang plakte ik aan weerszijde van de platen. Langs de ananas vorm snijd je het voorzichtig weg met een mesje. Rondom de houten platen bevestigde ik ronde stokken. Omdat ik de randen van de MDF platen in verstek heb gezaagd vallen de stokken er mooi in.

Studio Claas behang - Tanja van Hoogdalem

Studio Claas behang - Tanja van Hoogdalem

 

Al met al een hele leuke en gezellige dag! Benieuwd naar meer van Studio Claas? Al het behang is te vinden op hun website en te koop bij KARWEI! Op de Instagram van Studio Claas vind je meer inspirerende beelden :).

Liefs,

Tanja