Bloembollen lente - Tanja van Hoogdalem

Het is lente! Wat een fijn begin van deze blogpost om dat te kunnen zeggen, vinden jullie ook niet? De dagen worden weer langer en hopelijk komt er veel mooi weer aan. Tijd om het voorjaar in huis te halen! Ik ben alvast begonnen met de bloembollen. Met name de hyacint is favoriet bij mij. Deze geur geeft mij direct een ultiem lentegevoel! Ik heb er dan ook een aantal op mijn bureau gezet zodat ik er tijdens het werk van kan genieten :).

Bloembollen lente - Tanja van Hoogdalem

Bloembollen lente - Tanja van Hoogdalem

Bloembollen in huis

De Narcis, blauwe druif, hyacint, tulp en de kievitsbloem zijn de woonplanten van de maand maart. De bloembollen zijn makkelijk in verzorging. Hoe koeler de plek van de voorjaarsbrengers, des te langer ze zullen bloeien. Voeding geven is niet nodig, want de voeding zit al in de bol. Ideaal toch? Je kunt de bloembollen in een mooie pot zetten, maar ook in een vaas met de wortels in het water. Ik heb er zelfs een aantal los in huis liggen. Ze gaan dan wel iets minder lang mee, maar gezellig staat het wel! :).

Tip: gooi je bloembollen niet weg als ze zijn uitgebloeid. Steek de bollen in de tuin dan heb je er volgend jaar weer plezier van!

Bloembollen lente - Tanja van HoogdalemBloembollen lente - Tanja van Hoogdalem

Bij het kopen van de bloembollen kun je op een aantal dingen letten. Zo heeft een goed ontwikkelde knop die al iets van kleur vertoont een betere kans om mooi uit te komen. Als de knoppen er iets verdroogd uitzien kun je hem beter laten staan, de bloembol heeft te weinig vocht gekregen. Wil je graag grote en uitbundige bloemen? Kies dan voor de bloembollen van groot formaat!

Krijgen jullie ook een ultiem lentegevoel van bloembollen in huis? In de tuin zie ik de blauwe druifjes ook al boven de grond komen, dubbel genieten!

Liefs,

Tanja

Note: deze blogpost schreef ik in samenwerking met mooiwatplantendoen.nl