Eindelijk lente! Wat heb ik daar, net als velen van jullie denk ik, onwijs naar uitgekeken. Het moment dat de klok wordt verzet en de dagen weer langer worden voelt altijd als een energie boost. Nog lekker even de tuin in na het eten of borrelen op het terras, heerlijk :). Niet alleen mijn energie krijgt een boost, ook de tuin! Afgelopen herfst heb ik heel veel bollen in de tuin geplant en deze ontwaken langzaam maar zeker in de borders. Wat een feestje! Ik plukte wat bloemen uit de tuin om dat gevoel mee naar binnen te nemen.

Bloemen eigen tuin lente - Tanja van Hoogdalem

Salontafel Hkliving - Tanja van Hoogdalem Bloemen uit eigen tuin - Tanja van Hoogdalem

Bloemen uit eigen tuin

Zoals een aantal van jullie misschien wel weten hebben we dit huis vorig jaar gekocht en zijn we sindsdien aan het verbouwen. Niet alleen in huis, maar ook in de tuin! Bij mijn vorige huis had ik geen tuin en dat bleek hier de grootste verandering te zijn: een nieuwe hobby was geboren! In een jaar tijd heb ik al veel geleerd, maar er valt nog zoveel te leren en vooral veel ervaring op te doen. Dat maakt het juist zo leuk. Momenteel ben ik heel veel bloemen aan het voorzaaien in de kas, om deze aankomende zomer uit eigen tuin te kunnen plukken. Doordat ik vorig jaar herfst heel veel bollen heb geplant heb ik nu al bloemen in de tuin die ik kan plukken. Ik maakte een bosje van onder andere narcissen, anemonen en ranonkels en deze kregen een plekje op de nieuwe salontafel.

Bloemen uit eigen tuin - Tanja van Hoogdalem

Fleurige salontafel

Een tijdje geleden deelde ik al de DIY wandkast in ons nieuwe huis. Een hele fijne plek om mooie spulletjes in uit te stallen, zoals vazen en kunst. Voor wat extra kleur in huis koos ik een groene salontafel uit van Hkliving. Gemaakt van aardewerk en door de ronde vorm doorbreekt het mooi alle rechte lijnen van de kast! De fris groene tint zorgt gelijk voor een voorjaarsgevoel in huis :)! En natuurlijk een mooie plek voor de bos bloemen uit eigen tuin :).

Liefs Tanja

 

 

Note: deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met fonQ.