Styling autumn Tanja van Hoogdalem

Deze keer in de rubriek ondernemend: Lonneke van Maakt-blij! Maakt-blij maakt originele, unieke en handgemaakte producten. Ze naait, bestickert en bedrukt deze producten, van kraamcadeaus tot wanddoeken. Ik vertel jullie alles over haar onderneming en producten in dit blog!

Styling autumn Tanja van HoogdalemMaakt blij - door Tanja van HoogdalemOver Lonneke

Lonneke zit vaak achter haar naaimachine of is op zoek naar inspiratie voor nieuwe producten. ”Verder hou ik van tijdschriften lezen, heb ik een tijd gevolleybald en hou ik er erg van om met vrienden af te spreken.” Ze is altijd creatief bezig geweest. ”Ik heb nog steeds een voorraadkast van knutselspullen waar je u tegen zegt. Ik ben vrij snel enthousiast over dingen, en dan schaf ik het door m’n enthousiasme aan. Meestal blijft het dan een korte tijd leuk en stap ik weer over op iets anders. Tot anderhalf jaar geleden dus.. :)”.

Styling wanddoek - door Tanja van Hoogdalem

Styling autumn - door Tanja van Hoogdalem

Start onderneming

Tijdens haar ouderschapsverlof na de geboorte van haar zoon Benjamin is Lonneke gestart met haar onderneming. ”Toen kwam ik erachter dat ik mijn werk niet leuk genoeg vond om mijn zoontje naar de oppas te brengen. Ik werkte als docent economie op een middelbare school. Ik merkte dat het niet mijn droom was om er te blijven en besloot een tijdje te stoppen met werken om rustig na te denken wat ik hierna wilde gaan doen”. Haar doel is om uiteindelijk weer aan de slag te gaan. Ze werkt nu thuis als haar zoontje op bed ligt en daarnaast is ze huismoeder. ” Ik vind het een heerlijke combinatie! En als ik echt druk ben wilt mijn (schoon)moeder met liefde oppassen, dus dat is ook ideaal!”.

Jouw onderneming over 5 jaar

Lonneke hoopt dat ze dan nog steeds veel plezier aan haar werk beleeft en allerlei opdrachten heeft. ”Of dat op dezelfde manier is als dat het nu gaat weet ik niet. Dat vind ik wel een voordeel van het hebben van een KVK-nummer en een webshop, ik kan verkopen wat ik wil! Ik kijk niet super erg vooruit, wat ik nu leuk vind ga ik doen. En tot nu toe werkt dat prima!”

Styling autumn Maakt-blij - door Tanja van Hoogdalem

Geloof in jezelf en sta achter je eigen producten, dat is het allerbelangrijkste

Inspiratie

Instagram en Pinterest zijn favoriet bij Lonneke. Vaak raakt ze ook geïnspireerd door andere mensen als ze verteld over Maakt-blij. ”Zó vaak reageren mensen dat ze het tof vinden dat ik het gewoon ben gaan doén. Ondanks dat je ergens aan begint waar je natuurlijk geen verloop van kent. Maar door dat enthousiasme word ik geïnspireerd en zeker ook geënthousiasmeerd”.

Tips voor startende ondernemers

”Voor m’n gevoel ben ik zelf nog een starter, dus dit vind ik lastig. Geloven in jezelf en achter je eigen producten staan lijkt me erg belangrijk. Hoewel ik dat zelf ook vaak lastig vind, om iets nieuws te introduceren zonder dat je weet hoe mensen daarop reageren. Het is ook zeker een leerpuntje voor mijzelf :)”Styling autumn Tanja van Hoogdalem

Het wanddoek met de herfsttekst staat prachtig bij mij in huis, vinden jullie ook niet? Benieuwd geworden naar de handgemaakte producten van Maakt-blij? Kijk dan eens in haar webshop. Daar kun je ook een wanddoek met eigen tekst bestellen!

Liefs,

Tanja

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren