Roosmarijn ondernemend - door Tanja van Hoogdalem

Een nieuwe blog in de rubriek ondernemend! In deze rubriek staan kleine ondernemers met een inspirerend concept of product centraal. Deze maand vertelt Roosmarijn Knijnenburg alles over haar onderneming en haar prachtige producten. Roosmarijn fotografeert en ontwerpt haar eigen producten sinds de start van haar onderneming in 2015.

Roosmarijn ondernemend - door Tanja van Hoogdalem

Roosmarijn ondernemend - door Tanja van Hoogdalem

Over Roosmarijn

Roosmarijn is opgegroeid in Den Haag waar ze nog steeds met veel plezier dichtbij het strand woont. ‘Ik ben perfectionistisch en pak projecten voor de volle 100% aan. Ik vind het leuk om aan verschillende projecten te werken en ben een echt gezelligheidsdier!’ Een paar keer per week vind je mij zeker bij vrienden thuis, in een restaurant of de kroeg! Maar van een avondje op de bank met de open haard aan word ik ook erg blij. En tijd doorbrengen met mijn familie!’

Start onderneming

Het starten van haar eigen onderneming stond niet op de planning. ‘Ik ben afgestudeerd als interieuradviseur en allround stylist. Hier heb ik veel verschillende vakken kunnen volgen en na de afronding vond ik het dan ook moeilijk om een specifieke richting te kiezen. Ik ben altijd zoekende geweest naar wat ik nou wil doen en eigenlijk nog steeds. Op dit moment past de afwisseling van het werken aan opdrachten voor andere en mijn eigen producten ontwerpen heel erg goed bij mij. Elke dag is anders, ik haal er tot nu toe ontzettend veel plezier uit en dus voorlopig nog zeker niet klaar mee. Ik heb nu alleen maar zin om volgende stappen te zetten binnen mijn bedrijfje!’

Roosmarijn ondernemend - door Tanja van HoogdalemRoosmarijn ondernemend - door Tanja van Hoogdalem

Jouw onderneming over 5 jaar

Roosmarijn zou graag een meerjaren plan op willen zetten, maar uit ervaring weet ze dat haar plannen zo kunnen veranderen. ‘Maar wat ik nu voor ogen heb is dat ik creatief bezig blijf, een breder assortiment heb opgebouwd, naast mijn eigen onderneming nog ergens anders in een leuk team werk en mijzelf blijf uitdagen om nieuwe dingen aan te pakken!’.

Inspiratie

Overal om haar heen doet Roosmarijn inspiratie op. ‘Mijn gedachten draaien overuren. Ik zie dingen op tv, in tijdschriften, shows, exposities, theater, natuur, vakantie, mensen.. Inspiratie kan overal vandaan komen!’

Tips voor startende ondernemers

Ik vroeg aan Roosmarijn wat haar tips zijn voor een startend ondernemer. ‘Gewoon doen! Ik ben heel goed in twijfelen en achteraf gezien valt het elke keer mee en haal je er zoveel plezier uit als iets is gelukt wanneer je denkt dat een stap veel te groot is!’

Roosmarijn ondernemend - door Tanja van Hoogdalem

Roosmarijn ondernemend - door Tanja van Hoogdalem

Gewoon doen! Je haalt er zoveel plezier uit als iets lukt en je van te voren dacht dat de stap te groot was.

In mijn interieur

Op bovenstaande foto’s zie je de toffe producten van Roosmarijn in mijn interieur. De HOLD IT is een ideaal pronkplekje voor een kaartje en een bloemetje of takje. Voor de afwisseling kun je er in plaats van een vaasje een waxinelichtje in branden. Zo leuk en multifunctioneel! De HOLD IT is handgemaakt, elk exemplaar is uniek! Naast de HOLD IT heeft Roosmarijn een nieuw tof item in de shop: de HOLD ME! De HOLD ME is een pronkplekje aan de wand voor je favoriete magazine of boek. Je kunt het leren koord in verschillende kleuren verkrijgen. Zo origineel verzonnen, vinden jullie ook niet? De prachtige illustraties zijn ook gemaakt door Roosmarijn. Op bovenstaande foto’s zie je de Kuifmees en de Zanglijster.

Ben je benieuwd geworden naar alle producten van Roosmarijn? Hier kun je ze bewonderen! En wil je meer lezen in de rubriek ondernemend? Hier vind je alle blogs!

Liefs,

Tanja

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren