Van een huis vol Scandinavisch design word ik blij! Inmiddels heb ik al het een en ander aan design verzameld in huis. Een fijne combinatie met mijn vondsten uit de kringloop en mijn DIY projectjes in huis. In dit blog deel ik met jullie mijn favoriete designmerken. Lezen jullie mee?Ferm Living design hexagon Tanja van HoogdalemScandinavisch design in huis van Tanja van Hoogdalem

SCANDINAVISCH DESIGN

Een aantal van mijn favoriete Scandinavische design merken zijn HAY, Muuto, Ferm Living, Fritz Hansen en Menu design. Vaak worden er natuurlijke materialen gebruikt bij Scandinavische meubels. Deze meubels kenmerken zich door een functioneel en minimalistisch design. Ik liet jullie eerder al de toffe plantenbakken van Ferm Living en de Wire Disci olielamp van Menu design bij mij in huis zien. Ferm Living scandinavisch design

FERM LIVING DESIGN

Ik raak niet uitgekeken op het prachtige Scandinavische design van Ferm Living. Mijn wishlist staat vol met producten van dit toffe merk. De collectie omvat onder andere kussens, behang, muurstickers, plantenbakken en artikelen voor kinderen. De plant box small in de kleur Dusty Blue staat onder andere op mijn lijstje. Dit ontwerp van Trine Andersen is een ideale bak voor planten, maar ook om mooie spulletjes in te bewaren. Denk bijvoorbeeld aan een organizer op je bureau, of als bak in de keuken voor kookgerei. Ferm living design Tanja van Hoogdalem

FRITZ HANSEN DESIGN

Designer Fritz Hansen richtte in 1872 zijn eigen bedrijf op in Kopenhagen. In het begin van de 20e eeuw ontwierp Fritz Hansen onder andere het interieur van de Universiteitsbibliotheek en het stadhuis van Kopenhagen. De Deense designer heeft meubels, verlichting en accessoires ontworpen, allemaal met een duidelijk signatuur van hem.Fritz Hansen design Tanja van Hoogdalem

De Fritz Hansen Series 7 Vlinderstoel Gelakt is een echte designklassieker. De stoel is ontworpen door Arne Jacobsen in 1955. Een tijdloos ontwerp met een zitting van gebogen fineer. Door de charmante en elegante lijnen krijgt de stoel de bijnaam ‘vlinderstoel’. Deze stoel is de best verkochte stoel ooit van de Deense designer. Dat begrijp ik wel! Wat een prachtige stoel! De Vlinderstoel is verkrijgbaar in 12 verschillende kleuren. Naast de gelakte variant kun je ook kiezen voor een zitting verkrijgbaar ik verschillende soorten hout. De witte en de chevalier oranje zijn mijn favoriet!  Fritz Hansen design Tanja van Hoogdalem blog

Wat is jullie favoriete Scandinavische design merk?

Liefs,

Tanja

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesign. De afbeeldingen zijn deels gemaakt in mijn huis en deels afkomstig van MisterDesign.

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren