We zijn begonnen! Na maanden wachten kregen we dan eindelijk de sleutel van ons nieuwe huis. We gaan samen alles van boven tot onder verbouwen en hier en op mijn Instagram neem ik jullie mee in het proces! De eerste week zijn we begonnen met slopen op de bovenverdieping en vermaakte Rocco zich heel goed in de nieuwe tuin!

Begin verbouwing: vliering slopen

We begonnen met het slopen van de vliering. Zoals op de voor foto’s te zien is voelde het allemaal wat klein aan door het lage plafond. We hebben de ruimte van de vliering niet nodig, aangezien we een hele grote geïsoleerde schuur in de tuin hebben. We kregen een lekkere muizenkeutel douche tijdens het slopen, maar al snel hadden we een bouwcontainer vol met afval plus een heerlijk hoog plafond! De bovenverdieping voelde gelijk een stuk groter aan.

 

Slopen, slopen, slopen

De eerste dagen waren behoorlijk stoffig zoals je je wel voor kunt stellen ;). De vliering ging eruit, verschillende muren hebben we doorgebroken en de badkamer met betonvloer moest eruit gehakt worden. Wel erg leuk om te doen en vooral ook leuk hoe je door het slopen meer zicht krijgt op de ruimte! We hebben ook een stukje muur boven de deurposten weggehakt zodat we hogere deuren kunnen plaatsen. Zo is het meer in verhouding nu het plafond ook zo hoog is!

Verbouwing in de sneeuw

Als cadeautje viel er het eerste weekend van de verbouwing een dik pak sneeuw! Rocco heeft zich heerlijk uitgeleefd in de tuin en voor ons was het zeker na een aantal dagen flink uitkijken dat we niet uitgleden tijdens onze weg naar de afvalcontainer ;). Maar het leverde wel een aantal mooie plaatjes en geniet momenten op, zoals de witte kas en de mooie zonsopgang in de tuin.

Verbouwing na mijn hernia operatie

Via Instagram kreeg ik geregeld de vraag hoe het tijdens de verbouwing gaat met mijn rug. Vorig jaar februari ben ik namelijk geopereerd aan een hernia en een lang revalidatieproces volgde. Het slopen en de lange klusdagen zijn erg intensief voor mijn rug en dat voel ik ook gelijk. De pijn neemt toe, goed oppassen dus dat ik niet teveel over mijn grenzen ga en voldoende rust pak tussendoor! Dat is een uitdaging kan ik je vertellen ;).

Nieuwe muren opbouwen

Aan het einde van de eerste week begonnen we met het opbouwen van de eerste muur op de overloop, aangrenzend aan de badkamer! Superleuk om de ruimte steeds meer vorm te zien krijgen zoals je in gedachte hebt. Ondertussen hebben we ook het plafond beneden open gebroken zodat we de constructie van het huis kunnen verstevigen.

verbouwing slopen - Tanja van Hoogdalem

verbouwing huis - Tanja van Hoogdalem

Next week

Volgende week gaan we onder andere aan de slag met de muur tussen de twee slaapkamers!  In deze wand komen verschillende nissen voor de twee tienerkamers. Er komt bijvoorbeeld een bureau uit een nis, een nis voor de tv, en een nis voor de PlayStation enz. Wordt vervolgd :)!

 

Liefs,

Tanja