Deel 2 van het multifunctionele kindermeubel! In de vorige blogpost liet ik jullie het kinderbureau met bankje zien. Voor mijn neefje maakte ik er ook nog een werkbank bij en die laat ik jullie in deze blogpost zien! Een fijne extra plek om lekker te timmeren zonder dat je extra ruimte kwijt bent!

Benodigdheden

  • Populieren multiplex
  • Houtlijm
  • Verf naar keuze + verfbenodigdheden
  • Tacker of schroefmachine
  • Plamuur  + plamuurmes

Stappenplan werkbank

Stap 1: zaag de poten en het blad in dezelfde breedte. Het blad is 120 cm breed en 60 diep.

Stap 2: Zaag een uitsparing uit allebei de poten.

Stap 3: bevestig het blad op de poten met houtlijm en een tacker. Je kunt eventueel ook schroeven gebruiken

Stap 4: Bevestig aan de voorkant rondom weer stroken van 10 cm.

Stap 5: Laat je achterblad net zover doorsteken als je stroken aan de voorkant.

Stap 6: Bevestig aan de zijkant van de achterkant ten slot ook nog stroken van 10 cm

Stap 7: Naar eigen keuze kun je de achterplaat inrichten . Ik heb gekozen voor 2 plankjes en een bedbodemplaat.

stap 8: plamuur en schilder tot slot de werkbank

DIY werkbank kids - Tanja van Hoogdalem

DIY werkbank kids - Tanja van Hoogdalem

 

DIY multifunctioneel kindermeubel

Aan de achterwand van de werkbank heb ik twee plankjes opgehangen waar spulletjes opgezet kunnen worden. Links van de achterwand heb ik een stuk bedbodemplaat bevestigd met wat haakjes eraan. Ideaal om gereedschap aan op te hangen! Ik schilderde het gehele meubel in de kleur Tranquil Dawn van Flexa. Op de muur heb ik een zelf gemengde roestkleur aangebracht. Een toolbelt speciaal voor kinderen maakt het speelplezier voor mijn neefje helemaal af :)! Het leuke aan het drie in één meubel is dat het zo multifunctioneel in te zetten is. Als eerste als werkbank, maar als je het bureautje eronder vandaan schuift kun je daar heel makkelijk aan spelen met lego of lekker kleuren! Heel veel speelplezier dus, ook als je wat minder ruimte hebt!

DIY werkbank kids - Tanja van Hoogdalem

DIY werkbank kids - Tanja van Hoogdalem

 

Wat vinden jullie van het resultaat? Mijn neefje heeft er inmiddels al heel wat speeluurtjes opzitten :)!

Liefs,

Tanja