De trend van dit najaar: meubels en accessoires met teddy-achtige stof! Ik ben er helemaal weg van! Een heerlijke zachte stof die je niet alleen in fauteuils terug ziet komen, maar ook in bankstellen, eetkamerstoelen en sierkussens. Het voordeel van deze aaibare stof is dat het direct een warme uitstraling geeft aan je woonkamer. In deze blogpost deel ik mijn laatste aanwinst en laat ik zien hoe de fauteuil in mijn woonkamer staat.

Teddy fauteuil - Tanja van Hoogdalem

eddy stoel - Tanja van Hoogdalem

Teddy fauteuil styling - Tanja van Hoogdalem

Teddytrend: styling van de fauteuil

Voor in mijn woonkamer koos ik een zandkleurige fauteuil , genaamd ‘Stone’, in een bijzondere vorm. De teddy-achtige stof geeft niet alleen een warme uitstraling aan mijn woonkamer, maar door de bijzondere vorm is de fauteuil ook nog eens een echte eyecatcher! Ik combineerde de fauteuil met een laagpolig vloerkleed met een dieprode/beige kleur. Een prachtig kleed met een sierlijke print en vintage afwerking! Naast de fauteuil plaatste ik een retro bijzettafel van glas in een rood/bruine tint. Een fluffy kussen op de fauteuil maakt het plekje helemaal klaar voor heel wat uurtjes leesplezier :).

Teddy fauteuil stone karwei - Tanja van Hoogdalem

Teddy fauteuil - Tanja van Hoogdalem

eddy stoel - Tanja van Hoogdalem

Extra hoekje creëren met een fauteuil

Inmiddels is deze hoek van de woonkamer een favoriet plekje geworden om lekker te lezen! Naast mijn bank heb ik met deze fauteuil een extra hoekje gecreëerd in mijn woonkamer. Ideaal als extra zitplaats, maar deze stoel zorgt ook voor een speels effect! Hij zit ook nog eens heerlijk, een win-win situatie dus :).

Kleurenpallet met aardetinten

Voor het najaar kies ik graag voor warme naturelle tinten. Aardse tinten zorgen voor een warme en harmonieuze sfeer in de woonkamer. Ik koos daarom voor een stoel in een zandkleur. De muur schilderde ik in de aardse tint Perky Limestone van Flexa. Deze kleur komt uit het kleurenpalet van 2021. De accessoires in bruin, oranje en roodtinten sluiten daar goed bij aan! Extra fijn natuurlijk als het buiten koud is en je steekt binnen gezellig de kaarsjes aan :).

Wat vinden jullie van de teddy trend? De DIY van het dressoir te zien achter de stoel kun je lezen in mijn vorige blogpost!

Liefs,

Tanja