Een DIY dressoir in de woonkamer speciaal voor onze favoriete LP’s! Onze verzameling LP’s is groot en er gaat geen week voorbij of de platenspeler staat gezellig te draaien. Hoe fijn is het dan om een kast te hebben waar alle platen goed in opgeslagen kunnen worden? Onderstaand deel ik het stappenplan van deze DIY.

DIY dressoir - Tanja van Hoogdalem

Stappenplan DIY dressoir

Stap 1: vorm zagen

Teken allereerst de vorm van het dressoir op een houten plaat. Zaag vervolgens deze vorm uit. Doe dit twee keer, voor de voor en achterkant. Je kunt voor de rechte stukken de accucirkelzaag gebruiken, voor de ronding de accudecoupeerzaag.

Stap 2: deurtjes zagen

Zaag vervolgens uit de vorm die je net hebt gezaagd de deurtjes. Zie foto ter illustratie. Zorg dat je aan de buitenrand een paneel overhoudt zoals op de foto.

Stap 3: vakverdeling maken

Zaag stroken met de accucirkelzaag voor de vakverdeling. Zie foto ter illustratie. Bevestig deze stroken op de achterplaat.

Stap 4: paneel bevestigen

Bevestig vervolgens het paneel op de stroken. Dit kan bijvoorbeeld met koploze spijkers.

DIY dressoir - Tanja van Hoogdalem

Stap 5: buigtriplex

Bevestig rondom het buigtriplex zoals op de foto te zien is. Zorg dat het buigtriplex aan de achterkant zo’n 18 mm uitsteekt. Dit is straks nodig voor het ophangsysteem.

Stap 6:deurtjes maken

Bevestig vervolgens keukenkast scharnieren aan de eerder op maat gemaakte deurtjes.

Stap 7: ophangsysteem maken

Zaag met de tafelzaag twee latten in verstek, op zo’n manier dat ze in elkaar vallen. Bevestig één lat aan de muur en de andere lat op de achterkant van het dressoir.  

DIY dressoir in de woonkamer

Inmiddels hebben we het dressoir al veelvuldig gebruikt :). Erg leuk ook om elke keer weer nieuwe aanwinsten in het vakje te plaatsen en te draaien. Het dressoir schilderde ik in de kleur Jitney van Farrow & Ball. De lamp op het dressoir is van HkLiving. De sierkussens op de bank zijn v.l.n.r. van H&M Home, Ferm Living, Zara Home, Ferm Living, Nox Studios & H&M Home. Over de DIY salontafel schreef ik eerder een blogpost.

Tafellamp Hkliving - Tanja van Hoogdalem

DIY dressoir LP's - Tanja van Hoogdalem

DIY dressoir - Tanja van Hoogdalem

 

Liefs,

Tanja