Een nieuwe DIY voor de kinderkamer, of in dit geval de speelkamer! Ik ging aan de slag met een hangstoel, heerlijk zacht door de teddy-achtige stof :). Daarnaast deed ik de styling van de speelkamer, zoals een tof behangetje op de muur en kregen mooie woonaccessoires een plekje! In deze blogpost deel ik met jullie het resultaat.

Benodigdheden

  • Schuimrubber
  • Stof
  • Mesje
  • Tacker
  • hout
  • Boor + decoupeerzaag
  • touw
  • Schommelhaken

DIY hangstoel kids - Tanja van Hoogdalem

DIY hangstoel kids - Tanja van Hoogdalem

DIY hangstoel kids - Tanja van Hoogdalem

DIY hangstoel kids - Tanja van Hoogdalem

Stappenplan hangstoel voor kinderen

Stap 1 aftekenen

Bepaal de maten van de hangstoel en teken af op het hout. Voor de rugleuning heb ik twee tekeningen gemaakt. Tekening 1 bestaande uit drie losse gelijke delen en eentje die dezelfde vorm heeft zoals de rugleuning tekening 1, maar dan uit 1 stuk gezaagd (2 cm kleiner dan de eerste tekening). Zie de foto’s voor voorbeeld. Gebruik rondingen die je voor handen hebt. Zo heb ik een emmer latex  voor de bovenste ronding van de rugleuning gebruikt en een verfblik voor de onderste ronding. De zitting van de hangstoel heb ik halfrond gemaakt.

Stap 2 zagen

Zaag de rugleuning en het zitje op maat met een decoupeerzaag.

Stap 3: constructie maken

Maak van een dikke vuren lat een hoekconstructie waar de zitting en de rugleuning aan bevestigd worden. Zaag in de rugleuning twee uitsparingen voor je hoekconstructie. Zie ter verduidelijking de foto’s.

Stap 4: boren touwconstructie

Boor twee gaten in de zitting voor de touwcontrsutie. Doe dit ook aan het uiteinde van de twee hoeklatten voor de achterkant.

DIY hangstoel kids - Tanja van Hoogdalem

DIY hangstoel kids - Tanja van Hoogdalem

DIY hangstoel kids - Tanja van Hoogdalem

Stap 5: met stof bekleden

Bekleed de zitting en de rugleuning aan de zichtkant. Ik heb gekozen voor een teddy-achtige stof. Lekker zacht :)! Gebruik hiervoor een tacker.

Stap 6: in elkaar zetten

Bevestig de achterplaat tegen de rugleuning met schroeven. Schroef vervolgens de zitting en de rugleuning aan de hoekconstructie. Zie foto’s ter verduidelijking.

Stap 7: nogmaals bekleden

Bekleed de achterkant en onderkant nogmaals zodat de constructie ook van stof is en het hout niet meer zichtbaar is.

Stap 8: touwen bevestigen 

Knoop nu het touw zoals op de foto aangegeven. Ik heb gekozen voor mooi dik crème touw. Dit heb ik dubbel gedaan zodat ik een gedraaid speels effect kreeg.

Stap 9: Schommelhaken

Boor twee gaten in het plafond voor de schommelhaken. Bevestig nu met het touw de schommelstoel aan de schommelhaken. Klaar om lekker te schommelen :)!

Styling kinderkamer - Tanja van Hoogdalem

Styling kinderkamer - Tanja van Hoogdalem

Styling kinderkamer - Tanja van Hoogdalem

DIY hangstoel kinderkamer - Tanja van Hoogdalem

Sfeer met behang

Voor op de muur in de speelkamer koos ik fotobehang uit. Ik houd van behang, door de printjes kun je gelijk zoveel sfeer creëren in een ruimte! Ik koos voor deze leuke leeuwenkop in een beige tint. De kids zijn er weg van :). Een mooie achtergrond voor de DIY hangstoel! Heb je nou nog nooit behangen? Probeer het eens, het valt echt mee! Als hulpmiddel kun je dit filmpje van karwei bekijken waarin alles duidelijk wordt uitgelegd!

Styling kinderkamer - Tanja van Hoogdalem

DIY hangstoel kinderkamer - Tanja van Hoogdalem

Sfeer met kleur

Met kleur kun je extra sfeer creëren in een ruimte en daarom koos ik onder andere voor gekleurde gordijnen, namelijk deze op maat te bestellen gordijnen genaamd Vincent Sesame 1489. Daarnaast koos ik voor een mooie warme tint voor op de muur, namelijk Sandstone Beige van Le Noir & Blanc. De kleur van het jaar van karwei 2020!

De mooiste woonaccessoires voor in de kinderkamer

Voor de styling van de speelkamer koos ik onder andere voor een toffe messingkleurige lamp in de vorm van een bloem. Daarnaast koos ik verschillende kussens in fijne kleuren en printjes uit. Het kastje is een oud kastje uit de kringloop en heb ik een nieuw leven gegeven door er een deurtje van eiken voor te maken, pootjes onder te bevestigen en in een kleurtje te schilderen.

Meer lezen? Ik schreef eerder nog meer blogs speciaal voor kids! Inmiddels ben ik ook gestart met een andere kinderkamer, dus wordt vervolgd!

Liefs,

Tanja