In mijn vorige blogpost kon je al lezen dat ik met de keuken aan de slag ben gegaan. De wandtegeltjes zitten tegen de muur en misschien heb je in mijn vorige blogpost ook al de lampen boven de keuken zien hangen. Deze lampen heb ik zelf bedacht en gemaakt en in deze blogpost leg ik stap voor stap uit hoe jij dit zelf ook kunt doen! Het leuke aan deze lampen is namelijk dat je heel veel verschillende combinaties kunt maken en zelf lekker creatief aan de slag kunt gaan :)!

lampen-servies-Tanja-van-Hoogdalem

Benodigdheden:

  • Serveerschaal
  • Kaarsenhouders
  • Mokje
  • Optioneel overig servies
  • Lijm
  • (Diamant) boor
  • Fitting + snoer

Stappenplan DIY lampen

STAP 1: verzamel allereerst items om je lamp mee te maken. Het leuke is dat je met heel veel verschillende items kunt variëren! Veel of weinig kleur, effen of printje en ga zo maar door. Ik ben naar Loods 5 gegaan en daar heb ik allerlei items door heel de winkel heen in mijn kar verzameld. Ter plekke kun je kijken of het leuk is om deze items te combineren!

STAP 2: Vervolgens heb ik gaten in de items geboord. Voor het keramiek heb ik een diamantboor gebruikt. Tussendoor heb ik met water gekoeld zodat het materiaal niet te warm wordt tijdens het boren. In het mokje heb ik een groter gat gemaakt omdat daar de fitting in komt.

STAP 3: Lijm nu de losse items aan elkaar tot één geheel. Ik heb hier Bison Bond voor gebruikt. Laat dit goed drogen.

STAP 4: Rijg  vervolgens de fitting door de lamp en maak de fitting vast.

lampen-servies-Tanja-van-Hoogdalem

Originele lampen van servies en kaarsenhouders

Inmiddels heb ik al heel wat DIY projecten gemaakt en ik blijf het ontzettend leuk vinden om elke keer weer iets nieuws te bedenken :). De ene keer maak ik vanuit het niets iets, een andere keer gebruik ik bestaande items om een nieuw item te maken. Dat laatste heb ik met deze lampen ook gedaan. Ik wilde graag meerdere kleinere lampen in de keuken. Als je zelf iets bedenkt en maakt dan heb je echt iets origineels in huis en dat is natuurlijk het leukste :)! Ik stapelde verschillende serviestukken en kaarsenhouders op elkaar tot één geheel. Ik koos voor zwart gecombineerd met goud. Deze kleurcombinatie geeft de DIY lampen een chique uitstraling!

Wat vinden jullie van het resultaat? Hopelijk heb ik jullie geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan!

Liefs,

Tanja