December is weer aangebroken, echt de tijd voor lampjes en kaarsjes. Mooie kandelaren gecombineerd met vazen in warme tinten om een fijne sfeer te creëren in huis. In mijn werkkamer ging ik aan de slag met het creëren van een sfeervol hoekje speciaal voor deze koude en donkere dagen. In deze blogpost deel ik een aantal tips hoe je zelf ook een sfeervol interieur in de winter kunt creëren!

Styling winter interieur - Tanja van Hoogdalem

1) Kies voor een warme basis

Om een sfeervol hoekje te creëren in huis vind ik het belangrijk om voor een warme basis te kiezen. Dit heb ik hier gedaan door middel van een warme kleurtint op de muur. Dit hoeft niet gelijk met een hele donkere of uitgesproken kleur te zijn, je kunt ook voor een subtiel tintje kiezen zoals bij mij op de muur. Ik koos voor een beige tint met een oranje ondertoon. Een voordeel van deze kleur is dat de woonaccessoires mooi ‘blenden’ bij deze muurkleur. Een fijne warme basis!

2) Sfeervol interieur met verlichting

Nu het zo vroeg donker wordt en het buiten overdag ook vaak donker weer is, vind ik het belangrijk om fijne sfeerverlichting in mijn werkkamer te hebben. Dit kan met lampen, maar natuurlijk ook met kaarslicht! De vazen op de sidetable combineerde ik met een kandelaar en kaarshouder. De kandelaar is duurzaam doordat er gebruik is gemaakt van gerecycled materiaal. Een heel groot pluspunt! De kaarshouder van Broste Copenhagen is eveneens duurzaam doordat hij gemaakt is van aluminum.

Sfeervol interieur winter - Tanja van Hoogdalem

3) Mix & match accessoires in verschillende vormen en kleuren

Voor de styling van het hoekje in mijn werkkamer koos ik voor accessoires in verschillende vormen en kleuren. Ik koos onder andere voor een wijnrode vaas van Broste Copenhagen. De vaas is gemaakt van glas en met de mond geblazen. Elke vaas is dus uniek een heeft een mooie combinatie van glanzend en mat. Een andere favoriet is de Hyacint vaas van Broste Copenhagen. Zoals de naam al zegt in het voorjaar te gebruiken voor hyacinten, maar in de herfst en winter ook een pareltje zonder inhoud of bijvoorbeeld met een mooie bos droogbloemen. De Hyacint vaas is ook met de mond geblazen. Het mooie aan het merk van Broste Copenhagen vind ik dat je de prachtige natuur van Scandinavië terug ziet in de collectie.

Liefs,

Tanja

 

Note: deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met fonQ