December is weer aangebroken en we hebben inmiddels al flink wat koude dagen achter de rug. Onmisbaar vind ik dan onze open haard in de woonkamer. Lekker opwarmen na een koude wandeling met Rocco! Afgelopen zaterdag ging ik aan de slag met het installeren van een houtopslag van cortenstaal in de tuin. Genoeg ruimte voor flink wat hout! De haard buiten heb ik toen ook nog even gezellig aangestoken :).

houtopslag cortenstaal - Tanja van Hoogdalem

Opslag hout cortenstaal - Tanja van Hoogdalem

haardhout opslag cortenstaal - Tanja van Hoogdalem

Houtopslag van cortenstaal

Het eerste plan was om zelf een opslag te maken voor het haardhout. Maar aangezien we al zoveel verbouwd hebben thuis en ik nog een aantal dingen wil maken voor in de tuin, zoals een containerombouw, koos ik deze keer toch voor een kant en klare oplossing! Ik kwam namelijk deze losse boxen van cortenstaal tegen en ik vond ze meteen een goede match met de cortenstaal borderranden in de tuin. Het ideale is dat je de losse boxen met elkaar kunt verbinden en zelf kunt kiezen of je ze in de hoogte wilt stapelen of just meer de breedte in wilt gaan. Ik koos voor acht losse boxen en bevestigde er twee op elkaar. Ik wilde ze hier niet te hoog stapelen, zodat de klimplant genoeg ruimte zou houden tegen de schutting. We hebben voorlopig weer genoeg voorraad om lekker te stoken!

houtopslag cortenstaal - Tanja van Hoogdalem

houtopslag cortenstaal - Tanja van Hoogdalem

De opslag voor het haardhout heeft een plekje gekregen op het grind op de oprit. Afgelopen zomer hebben we deze oprit aangelegd en de garage helemaal opgeknapt. Het grind dat we gebruikt hebben heet Limburgs wit. De deuren van de garage schilderde we in de kleur RAL 7033. De schutting beitste ik in de kleur steengrijs van Cetabever. Het cortenstaal steekt er mooi tegen af!

Liefs,

Tanja

 

 

 

 

Note: deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met fonQ