Daar zijn ze: de maatkussens voor de DIY eetkamerbank die ik in een eerdere blogpost al met jullie deelde! Om comfortabel te kunnen zitten moesten er natuurlijk kussens op de DIY hoekbank komen. Aangezien het geen standaard maten en vormen zijn, heb ik maatkussens laten maken. Onderstaand deel ik alle informatie over deze nieuwe aanwinst in huis!
DIY eetkamerbank - Tanja van Hoogdalem
DIY eetkamerbank - Tanja van Hoogdalem
Maatkussens ronde vormen eetkamerbank - Tanja van hoogdalem

Ontwerp ronde eetkamerbank

Het was al vrij snel duidelijk dat we een eetkamerbank bij de tafel wilde hebben. Ons huis is niet heel groot en daarom was het belangrijk om creatief om te gaan met de ruimte. We wilden graag een keukeneiland en daardoor bleef er minder ruimte over voor de eettafel. Stoelen nemen al snel zo’n 30 cm meer ruimte in beslag dan een vaste bank, dus de keuze was snel gemaakt! Een bank met ronde vormen zou niet alleen speelser staan, maar is ook nog eens praktisch omdat je daardoor ook goed in de hoek van de bank kunt zitten. Daarmee win je dus meer zitplekken :)!

Maatkussens voor de DIY eetkamerbank

Om lekker te kunnen zitten op de houten bank, moesten er natuurlijk kussens op komen. Aangezien het door de ronde vormen specialistisch werk is, kwam ik uit bij Nofruit Gold. Nofruit kende ik al langer, aangezien ik er in het verleden al eerder maatkussens had besteld. Dat ze ook specialistisch werk met ronde vormen konden leveren wist ik nog niet! Allereerst maakte ik de eetkamerbank op maat. Vervolgens maakte ik een mal van papier die ik naar ze op kon sturen zodat ze de juiste maat van de bank hadden. Ik heb de bank zo gemaakt dat het houten frame wat terugvalt. De kussens moesten dus dieper worden dan de houten bank, zodat je voor het zitcomfort  wat met je voeten naar achteren kunt. Het bankje is 34 cm diep en het kussen 42 cm diep. Onder de kussens zit een anti-sliplaag zodat ze goed blijven liggen. Voor een luxe uitstraling koos ik voor een dik zitkussen (12 cm). Belangrijk dus om de hoogte van je houten bank daar op aan te passen, zodat je uitkomt op een totale zithoogte van ongeveer 48-50 cm.

maatkussens - Tanja van Hoogdalem

DIY eettafel - Tanja van Hoogdalem

DIY eettafel hoekbank - Tanja van Hoogdalem

Keuze van de stof

De muur en het bankje schilderde ik in dezelfde kleur, namelijk Jitney van Farrow & Ball. De kleur van de kussens wilde ik hier op aan laten sluiten. Eerst twijfelde ik nog tussen verschillende groentinten of een neutrale tint. Omdat het niet zomaar een kussen is waarmee ik makkelijk kan wisselen, koos ik uiteindelijk voor een neutrale tint. Met de sierkussens kan ik dan wat makkelijker wisselen en kleur toevoegen! Er zijn eindeloos veel soorten stoffen en kleuren te bestellen bij Nofruit. Onmogelijk om alles op de website te zetten en daarom kun je ze een mailtje sturen met je wensen :)! Ik koos voor de stof genaamd Hawk in de kleur Seagrass. Een hele mooie zachte stof met een klein werkje. Dat is wel zo fijn, dan zie je ook niet elk vlekje! Sowieso is het kussen makkelijk schoon te houden doordat de stof een Fibreguard bewerking heeft gehad. Knoeien tijdens het eten is daardoor een stuk minder erg ;).

Wat vinden jullie van het resultaat?

Liefs,

Tanja