Een van de redenen dat ik blij ben met ons huis is vanwege ons dakterras. Deze mooie zomer heb ik er al heel wat uurtjes gezeten! Eventjes heerlijk in de zon met een goed boek en een wijntje, of gezellig met vrienden borrelen. Regelmatig wissel ik van kussens of accessoires om weer een ander sfeertje neer te zetten. In deze blogpost laat ik jullie zien hoe ons dakterras er nu uitziet!

Dakterras styling houtopslag - Tanja van Hoogdalem

Zwarte vlonders

In de lente heb ik onze vlonders zwart gebeitst. De vlonders waren namelijk best lelijk geworden, maar nog niet zo versleten dat ze aan vervanging toe zijn. Een zwarte ondergrond leek me een mooie basis voor de rest van de styling van het dakterras. Het was een flinke klus, maar ik ben blij met het resultaat! Zorg dat je de vlonders eerst goed schoonmaakt voordat je gaat beitsen. Een schone ondergrond is erg belangrijk. Met twee lagen zwarte beits waren de vlonders goed gedekt. De lichte steigerhouten bank vormt een mooi contrast met de donkere vloer! Voor het beitsen van de vlonders heb ik pantserbeits tuinhout diepzwart van Rambo gebruikt.

Styling van het dakterras

Zoals ik eerder al aangaf vind ik het leuk om steeds te wisselen met kussens en woonaccessoires. Voor op het bankje koos ik kussens met verschillende prints. Dit geeft een speels effect. Het kussen met franjes is van het merk AAI made with love. Het beige/ oranje kleurige kussen is van HKliving, net als het geweven plaid met Azteekse print. Het ronde vloerkleed is van het merk Bloomingville. Uiteraard had Rocco al snel door dat het vloerkleed een ideaal plekje is om lekker op te liggen :).

Dakterras styling - Tanja van Hoogdalem

Terrashaard en houtopslag

Ook kreeg de terrashaard een plekje op ons dakterras. Een hele fijne sfeermaker! De Fuego terrashaard geeft straks ook op de koudere avonden nog heerlijk warmte af. Voordeel van deze kachel is dat het hout op een rooster ligt waardoor er voldoende zuurstof onder het hout komt. Hierdoor heeft de tuinhaard een hoge warmteafgifte. Achter de terraskachel heb ik een kleine houtopslag gemaakt met wat steigerhouten planken. Handig voor de kachel en het staat ook nog eens leuk!

Dakterras styling terraskachel - Tanja van Hoogdalem

Liefs,

Tanja

Note: deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met fonQ