Recent ben ik begonnen in de babykamer bij mijn zus! Eerder hielp ik haar al met de babykamer van haar eerste kindje en nu heeft ze me weer gevraagd voor de babykamer van haar tweede. Hoe leuk is dat! Allereerst begon ik met het maken van een moodboard. We wisten al snel zeker dat we behang op de muur wilde. Dit hebben we ook gedaan in de andere babykamer, maar dan op een houten plaat. Deze keer wilde we het graag op de muur, maar er was één probleem! De muur is niet glad gestuct maar van granol. Daar konden we niet over behangen! Gelukkig hebben we een manier gevonden en deze tip deel ik hier met jullie :).

Muurglad voor na - Tanja van HoogdalemMuurglad granol behangen - Tanja van Hoogdalem

Muur gladmaken: Alabastine muurglad

Wil jij ook graag behangen maar heb je granol of spachtelputz op de muren? Geen probleem! Met Alabastine MuurGlad hebben wij de muur behandeld en konden we alsnog behangen.

Je benodigdheden zijn MuurGlad, Muurglad roller en Muurglad strijker 

STAP 1 SCHONE ONDERGROND

Zorg dat de ondergrond schoon is. Vul eventuele gaten op en verwijder grote oneffenheden. Zo heb je een goede basis om je product aan te brengen.

STAP 2 AANBRENGEN MUURGLAD

Roer de inhoud van de emmer goed door. Breng de MuurGlad op de muur met de MuurGlad roller. Rol in verticale en horizontale banen om het product goed te verdelen. Breng niet teveel MuurGlad in één keer aan, maar verdeel de muur in vlakken en rol het eerst goed uit voordat het opdroogt.

STAP 3 GLADSTRIJKEN

Vervolgens strijk je met de MuurGlad Strijker het onderste deel van de muur van beneden naar boven glad. Doe dit in verticale banen. Nadat je dit gedaan hebt kun je de hele muur van boven naar beneden gladmaken. Is je muur nog niet mooi glad? Herhaal dit proces na de droogtijd!

Na de droogtijd van ongeveer 8-12 uur kun je gaan behangen!

Behang zwanen babykamer - Tanja van Hoogdalem

Behang zwanen babykamer - Tanja van Hoogdalem

Het behangen van de muur

Benodigdheden: vliesbehang – behanglijm vliesbehang – waterpas – potlood – mesje – roller – behangspatel – oude doek

STAP 1 VOORBEREIDING

Je begint met wat voorbereidingen. Controleer eerst of de behangrollen hetzelfde batchnummer hebben. In het verleden heb ik deze fout wel eens gemaakt en je zag duidelijk kleurverschil tussen de verschillende rollen omdat ze niet hetzelfde batchnummer hadden. Verwijder stopcontacten indien nodig en dek ze af. Teken op de muur een rechte lijn met behulp van een waterpas. Zo weet je dat je eerste baan straks recht op de muur komt!

STAP 2 MUUR INSMEREN

Tegenwoordig wordt er eigenlijk vooral nog met vliesbehang behangen en heb je geen behangtafel meer nodig. Smeer de muur in met behanglijm voor één baan behang.

STAP 3 BEHANGEN

Plak nu de eerste baan op de muur en strijk de baan glad met een behangspatel. Snij met een mesje de boven- en onderkant af. Ik gebruik ook altijd een doek om het overtollige plaksel weg te halen.

STAP 4 HERHAAL

Herhaal vervolgens de bovenste twee stappen. Schuif de tweede baan voorzichtig tegen de eerste baan aan en zorg dat het patroon klopt.

Behang zwanen babykamer - Tanja van Hoogdalem

Project babykamer

De eerste werkzaamheden zijn nu gedaan in de babykamer! Wat vinden jullie van het behang met zwanen? Schattig he? Binnenkort deel ik met jullie leuke stylingtips en DIY projecten. Houd mijn blog in de gaten voor een update van project babykamer :)!

Liefs,

Tanja