Botanisch behang interieur - Tanja van Hoogdalem

Zoals jullie misschien wel weten hebben we achter ons tv meubel een MDF plaat staan met behang. Op deze plaat zat het mooie behang Woods van Cole&Son. Dit blijft een prachtig behangetje, maar zo nu en dan wat veranderen in huis is altijd leuk! Aangezien ik dol ben op de natuur in huis koos ik weer voor een natuurlijke print. In dit blog laat ik jullie het botanisch behang achter het tv meubel zien. Kijken jullie mee?Monstera behang groen - botanisch behang door Tanja van Hoogdalem

BENODIGDHEDEN
  • MDF plaat in maat naar keuze. Ik heb twee losse platen, omdat ik een breder stuk wil behangen;
  • Grondverf voor de MDF platen;
  • Behang naar keuze;
  • Behanglijm;
  • Een behangborstel of een verfroller om de plaat mee in te smeren;
  • Een behangspatel en een oude doek;
  • Een stanleymes. 

Behang styling murals wallpaper - door Tanja van HoogdalemBotanisch behang styling - door Tanja van Hoogdalem

MDF PLATEN

In een voorgaande blog heb je kunnen lezen hoe ik de MDF platen gereed maak om te kunnen behangen. Het is belangrijk dat je de platen eerst in de grondverf zet om kromtrekken te voorkomen. Je kunt ook MDF platen kopen die al in de grondverf staan, maar die zijn wel een stuk duurder. Om de print beter tot zijn recht te laten komen heb ik de platen iets verbreed. Ik koos voor 12mm dikke platen. Zijn de platen niet in je gewenste maat? Don’t worry! Ik heb de platen bij Karwei op maat laten zagen. Met de Karweipas doen ze dat gratis voor je! Botanisch behang monstera - Tanja van Hoogdalem

WERKWIJZE MURALS WALLPAPER

Ik was wel een beetje verbaasd toen het behang binnen kwam. Met zo’n breed behang had ik nog niet eerder gewerkt! Een extra paar handen is dus wel echt noodzakelijk. Gelukkig wilde mijn lieve vader me weer helpen :). Het behang is van fijne stevige kwaliteit en heeft een mooie luxe uitstraling.

Op de website van Murals wallpaper staat een filmpje hoe je het behangen aan moet pakken. Ik ben inmiddels best een ervaren behanger, maar dit werkt toch wel wat anders! Aan beide zijden van het behang zit een witte strook om beschadiging van de hoeken tijdens transport te voorkomen. Dit betekent dus dat je niet alleen het behang aan de boven en onderkant op maat moet maken, maar ook de zijkanten van het behang. Dit vond ik toch best lastig! Gelukkig heeft mijn vader een vastere hand dan ik, dus hij nam dat klusje op zich ;). Een tip is om langs een lang stevig object te snijden zodat je niet scheef gaat.  Het was een pittige klus, maar absoluut de moeite waard!Behang botanisch styling - door Tanja van Hoogdalem

Botanisch behang

Ik koos voor een hele toffe botanische print. Je kunt op vele manieren een urban jungle in huis creëren,  behang is daar eentje van! Het behang van Murals Wallpaper geeft een botanische uitstraling aan onze woonkamer. Precies waar ik naar op zoek was. Wil je net als ik een gedeelte van de muur behangen? Het makkelijke bij Murals wallpaper is dat je zelf de gewenste maten door kunt geven. Zij zorgen er dan voor dat je genoeg speling hebt om goed te kunnen behangen.Behang botanisch monstera - door Tanja van Hoogdalem

Wat vinden jullie van het resultaat? Houden jullie ook van botanisch behang in huis?

Liefs,

Tanja

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren