Als je me al een tijdje volgt, heb je vast gemerkt dat we regelmatig notenhout gebruiken voor onze zelfgemaakte meubels. Ik ben dol op notenhout, de diepe tint van het hout zorgt namelijk voor een warme uitstraling. In deze blogpost laat ik zien hoe ik notenhout heb gecombineerd in ons interieur!

Tafellamp Hkliving

Bloemen februari - Tanja van Hoogdalem

Tafellamp Hkliving - Tanja van Hoogdalem

Kleurcombinaties met notenhout

Het meest opvallende item in onze woonkamer is toch wel de wandkast die we zelf hebben gemaakt van notenhout. Eerder schreef ik daar al een blogpost over. Ik koos ervoor om het notenhout te combineren met een lichte tint, maar wel met een warme ondertoon. De kleur op de muur is Jitney van Farrow & Ball. De warme tint van het notenhout combineert perfect met deze rustige neutrale tint. Aan de andere kant van de woonkamer komt het notenhout weer terug in de platenspeler en de lijstjes aan de muur. Omdat de notenhouten wandkast tegen de lichte wand voor flink wat contrast zorgt, heb ik ervoor gekozen om het dressoir aan de andere kant van de woonkamer in dezelfde kleur te schilderen als de wand. Zo creëer je eenheid en rust. De DIY salontafel schilderde ik eveneens in de kleur Jitney van Farrow & Ball. Het notenhout komt daar weer terug in het vakje in het blad. Ik heb bewust gekozen voor één kleurtint naast het notenhout. De woonkamer is niet zo groot en de wandkast is erg aanwezig. Door één kleurtint te gebruiken, blijft de focus op de wandkast en ontstaat er rust in de ruimte.

Notenhout woonkamer - Tanja van Hoogdalem

Notenhout in je interieur - Tanja van Hoogdalem

Styling van de woonkamer

Natuurlijke materialen combineren mooi met de uitstraling van het notenhout. Zo koos ik bijvoorbeeld voor een lampenkap van jute, een sfeervol materiaal dat zorgt voor een warme en rustige uitstraling. De beige tint van de bank zorgt eveneens voor een rustige tegenhanger van het donkerdere, meer aanwezige, notenhout. Voor een frisse uitstraling koos ik accessoires uit in een lichte tint, zoals de Verso vaas en sierkussen van Ferm Living

 

Liefs,

 

Tanja

 

 

Note: deze blogpost is tot stand gekomen i.s.m. fonQ