Het is weer herfst, en overal om je heen kun je genieten van de prachtige herfstkleuren! Helaas is er ook veel regen, maar laten we het daar nu even niet over hebben ;). In onze tuin is er ook genoeg te zien: prachtig verkleurde bomen en siergrassen, en nog een aantal planten laten hun laatste bloemen zien. Dankzij de vele ramen in ons huis kunnen we binnen ook genieten van al deze kleurenpracht.

Ferm living kandelaar - Tanja van Hoogdalem

Herfstkleuren: van buiten naar binnen

Het voorjaar is ongetwijfeld mijn favoriete seizoen van het jaar, maar de herfst heeft ook zeker zijn charme! Vooral de prachtige herfstkleuren die je nu overal ziet, zijn echt genieten. Dankzij de vele ramen in ons huis kunnen we binnen ook van al deze kleurenpracht genieten. Het raam in de woonkamer biedt aan één kant uitzicht op de voortuin, zoals te zien is op de onderstaande foto met het mandje voor het raam en daarachter de schitterend verkleurde boom! Het mandje dient als opbergplek voor het speelgoed van onze hond Rocco. Regelmatig steekt hij zijn snuit erin om een bal of knuffel te pakken :). Via de ramen aan de andere kant van de woonkamer kijken we uit op de weilanden en de twee grote kastanjebomen die in onze tuin staan. Dat is ook mijn favoriete plek op de bank, net als die van Rocco zoals je kunt zien ;). Daar ligt ook een heerlijk zacht kussentje, speciaal voor dit seizoen aangeschaft! Rondom deze tijd van het jaar heb ik namelijk altijd meer behoefte aan zachte materialen in huis. De tafellamp naast de bank is van Ferm Living.

Herfstkleuren - Ferm Living - Tanja van Hoogdalem

Sfeervol kaarslicht

Het is weer vroeg donker, en éénn van de weinige voordelen die ik daarbij kan bedenken, is de gezelligheid van de haard en de kaarsjes aan ;). De grote glazen kandelaar is gemaakt van hittebestendig glas en ideaal voor een grote kaars! In het verleden is er al regelmatig kaarsvet op mijn tafel gedruppeld, dus deze kandelaar is niet alleen mooi maar ook ‘drupbestendig’. Een groot pluspunt als je het mij vraagt. Op de andere foto zie je een bijpassende variant, maar dan voor een waxinelichtje. Om de herfst nog een beetje meer naar binnen te halen, heb ik wat bloemaren geknipt uit een plant in de voortuin, de Chasmanthium latifolium. In mijn vorige blogpost schreef ik meer over deze prachtige plant. Als je de bloemaren goed laat drogen heb je er binnen nog jaren plezier van!

Liefs,

Tanja

 

 

 

Note: deze blogpost is tot stand gekomen i.s.m. fonQ