Ooni pizzaoven tuin - Tanja van Hoogdalem

Met de stijgende temperaturen genieten we weer volop van het buitenleven. Van ’s ochtends vroeg een kopje koffie op de veranda tot ’s avonds gezellig samen buiten eten aan de grote eettafel in het gras. Onlangs hebben we onze tuin uitgebreid met een fantastische aanwinst: een pizzaoven! Graag deel ik mijn ervaring met het maken van zelfgemaakte pizza’s :).

Ooni pizzaoven - Tanja van Hoogdalem

Ooni pizzaoven tuin - Tanja van Hoogdalem

Ooni pizzaoven

De Ooni Pizzaoven Karu is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, licht van gewicht en heeft een compact formaat. Dit maakt de pizzaoven draagbaar en gemakkelijk te verplaatsen, zodat je overal kunt genieten van een heerlijke pizza. We hebben hem momenteel op de eettafel staan, maar we hebben ‘m ook al eens gebruikt bij de zithoek achterin de tuin. Ideaal!

Een groot voordeel van de Ooni Pizzaoven is dat deze snel de ideale temperatuur bereikt, waardoor je pizza binnen een mum van tijd klaar is. Binnen een minuut geniet je al van een heerlijk knapperige pizza. Zelfs al past er maar één pizza tegelijk in de oven, door de snelle bereidingstijd kun je er toch met meerdere mensen van genieten. Daarnaast kan de pizzaoven worden gebruikt met verschillende brandstoffen, zoals hout, houtskool of gas. Dit geeft je de vrijheid om te kiezen wat het beste bij jou past. Wij gebruiken hout om onze pizza’s te bereiden!

Ooni pizza tuin - Tanja van Hoogdalem

Ooni pizzaoven tuin - Tanja van Hoogdalem

Extra variatie

Wat ik vooral fijn vind aan deze pizzaoven is de veelzijdigheid. Naast het bereiden van klassieke pizza’s, kunnen we ook andere gerechten zoals flatbreads en gegrilde groenten klaarmaken. Denk aan smaakvolle paprika’s, zoete maïs of sappige courgettes die een heerlijke rokerige smaak krijgen. Door de intense hitte en gelijkmatige warmteverdeling van de oven, krijgen de groenten die perfecte gegrilde textuur en diepte van smaak, heerlijk! Al met al een superleuke toevoeging aan onze tuin die we deze zomer nog veel gaan gebruiken :).

 

Liefs,

Tanja