Een nieuwe DIY en deze keer voor kerst! Aangezien de periode rond kerst altijd een donkere periode is leek het me leuk om iets met verlichting te maken. Ik ging allereerst weer aan de slag met mijn schetsboek en bedacht deze grote houten ster van buigtriplex. Erg leuk om te maken en in deze blogpost deel ik stap voor stap hoe dat moet!

BENODIGDHEDEN

  • Buigtriplex
  • Houtlijm
  • Lijmklemmen
  • Nieter
  • Fitting
  • Snoer
  • Lamp
  • tesa Verstelbare Klevende Spijkers

STAP 1: ZAGEN

Zaag 8 stroken op maat. Ik heb ervoor gekozen om 4 stroken iets kleiner te maken. De grote stroken zijn 125 cm en de kleine stroken zijn 100 cm.

STAP 1 - buigtriplex zagen Tanja van Hoogdalem

STAP 2: LIJMEN

Breng op het uiteinde van de stroken wat houtlijm aan en buig de stroken voorzichtig dubbel. Klem dit vast met lijmklemmen om goed te laten drogen.  Geduld is dus belangrijk, anders blijven de twee uiteinden niet aan elkaar zitten ;).

STAP 1 - buigtriplex zagen Tanja van Hoogdalem

KERSTSTER DIY - Tanja van Hoogdalem

STAP 3: MAL MAKEN

Om de ster in een goede vorm te krijgen en er straks een lamp op te bevestigen heb ik een mal gemaakt. Download de mal hier om zelf ook aan de slag te gaan! Het handigst is om de mal met een decoupeerzaag in vorm te zagen. Van deze mal heb je er 2 nodig.

STAP 4: NIETEN EN LIJMEN AAN MAL

Maak nu de dubbel gevouwen stroken aan de mal vast. Gebruik hiervoor een nieter en houtlijm. De langere stroken heb ik in de grote opening gedaan en de kleinere stroken in de kleine opening.

STAP 5: BOREN GATEN FITTING EN SNOER

Maak vervolgens in de tweede mal een opening voor de fitting en in de mal waar de stroken aan vastzitten een opening voor het snoer.

STAP 6: HERHAAL NIETEN EN LIJMEN

Bevestig nu de tweede mal tussen de stroken en maak dit weer vast met nietjes en houtlijm.

STAP 7: OPHANGSYSTEEM

Tot slot heb ik een lusje gemaakt van touw aan de achterkant van de ster. Dit heb ik ook weer vastgemaakt met een nieter. Op deze manier kun je de ster makkelijk aan de muur bevestigen.

Ophangen doe je zo: tesa Verstelbare Klevende Spijkers

Je DIY houten ster met verlichting is nu af! De volgende stap is natuurlijk dat hij ergens een plekje in huis moet krijgen. Hiervoor heb ik de Verstelbare Klevende Spijkers van tesa gebruikt. Dit is niet de eerste keer dat ik dit product in huis gebruik. Ik vind ze ideaal voor als je liever niet in je mooi gestucte muren boort of als je net als ik van veranderen houdt! Met de feestdagen is het ook ideaal om tijdelijk speciaal voor deze dagen iets aan de muur te hangen zoals deze DIY.

DIY houten ster - Tanja van Hoogdalem

Begin met het stofvrij maken van de muur met een droge doek op de plek waar de Verstelbare Klevende Spijker moet komen. Plak vervolgens de strip op de muur en druk dit boven en onder goed aan. Vervolgens plak je de spijker erop en druk je dit weer goed aan. De instructies kun je ook nalezen op de verpakking! Een groot voordeel is dat ik de Verstelbare Klevende Spijker na kerst er zo weer af kan halen zonder dat ik de muur beschadig.

kerst in huis - Tanja van Hoogdalem

DIY houten ster kerst - Tanja van Hoogdalem

DIY houten ster kerst - Tanja van Hoogdalem

Kerst in huis

Met deze DIY houten ster aan de muur heb ik al een echt kerstgevoel in huis! Een erg gezellig uitzicht als ik aan de eettafel aan het werk ben :). In de pluimen die op tafel staan heb ik wat ornamenten en kerstballen gehangen. Daarnaast heb ik een ovale spiegel op tafel gelegd met daarop wat kaarsen en decoratie. Rond deze dagen kun je nooit genoeg lichtjes in huis hebben! Over een paar dagen staat de kerstboom ook en is de kerstsfeer in huis compleet :).

Wat vinden jullie van de DIY houten ster?

Liefs,

Tanja

 

 

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met tesa