Aangezien we naast de drie slaapkamers boven niet heel veel ruimte over hadden, moesten we hier creatief mee omgaan. We besloten een waskast te maken op de overloop naast de trap. Helemaal aan het begin van de verbouwing hebben we de vliering eruit gesloopt. We hadden de ruimte van de vliering niet nodig, aangezien we een grote geïsoleerde garage in de tuin hebben. Door het verwijderen van de vliering hielden we een hoog plafond over. Zo hadden we meer ruimte om de hoogte in te gaan met de waskast en voelde de bovenverdieping ook gelijk een stuk ruimtelijker aan.

DIY waskast

Om een dichte ruimte te maken, moest er eerst een muur komen naast de trap. Vervolgens konden we verder met het opbouwen van de kast. Deze hebben we gemaakt van Fins vuren. De wasmachine en droger kregen een plekje boven elkaar. Daarnaast was nog ruimte over voor een nisje met vakjes. Naast de benodigde ruimte voor de wasmachine en droger, moesten we ook plaats maken voor de ketel en het expansievat. Deze laatste twee hebben we handig achter een extra deur in de kast weggewerkt, waardoor ze niet zichtbaar zijn maar toch gemakkelijk toegankelijk blijven!

De buitenkant van de waskast hebben we afgewerkt met horizontale en verticale stroken MDF die we op maat hebben gezaagd met de accucirkelzaag. Rondom de deur hebben we een kader gemaakt van deze stroken, zodat de deur erin wegvalt. Op de deur hebben we een extra verticale strook geplaatst, welke gelijk dient als handvat. Met de bovenfrees hebben we een extra gleuf gemaakt in deze strook, zodat je hiermee nog makkelijker de deur kunt openen. De plankjes hebben we blind aan de muur bevestigd met behulp van een stokeind.

DIY waskast- Tanja van Hoogdalem

Handige items voor in de waskast

De binnenkant van de deur hebben we handig benut door daar twee wasmanden en een droogrek aan op te hangen. De ruimte is beperkt, maar door deze efficiënt in te richten, kunnen we toch alles opbergen wat we nodig hebben. Het handige uitklapbare droogrek kocht ik bij Zara Home. De wasmanden zijn van H&M Home, net als de twee mandjes in de vakjes naast en boven de wasmachine en droger. Het schakelmateriaal rechts naast de waskast is van het merk Yung.

 

Liefs,

Tanja