DIY plantenhouder

Al een tijdje stond er een DIY plantenmuur op mijn lijstje om te maken. Op Pinterest had ik al allerlei ideeën verzameld en uiteindelijk kwam ik op een Duitse blog dit leuke DIY idee voor plantenhouders tegen. Ik ging ermee aan de slag, lezen jullie mee?

DIY plantenhouder door Tanja van Hoogdalem
DIY plantenhouder - door Tanja van Hoogdalem

BENODIGDHEDEN:
  • Vierkante houten latjes (15×15 mm)
  • Schilderijhaakjes
  • Houtlijm
  • Schuurpapier
  • Hamer
  • Spijkers en schroeven
  • Terracota plantenpotjes
  • Verf
STAPPENPLAN PLANTENHOUDER

Ik heb de houten latjes bij KARWEI op maat laten zagen. Per kubus heb je latjes van 4x 12,6cm en 8x 10cm nodig. Ik heb in totaal 7 kubussen gemaakt. Ik was erg blij dat ik het niet zelf hoefde te zagen, want helaas gaat bij mij altijd alles scheef ;). Vervolgens bevestig je de schilderijhaakjes aan de latjes met afmeting 12,6 cm. Lijm na het bevestigen van de haakjes de latjes aan elkaar. LET OP: houtlijm heeft even tijd nodig om te drogen. Druk de latjes stevig tegen elkaar en houd dit een tijdje goed vast. Dit is echt een DIY projectje waarbij je geduld op de proef gesteld gaat worden. Een hele uitdaging voor mij dus ;). Terwijl de kubussen drogen kun je de potjes in een gewenste kleur schilderen. Dit hoeft natuurlijk niet! Net wat je zelf mooi vindt. Tot slot boor je de gaten in de muur waar je de plantenhouders op wilt hangen.Groen aan de muur / plantenmuur - door Tanja van Hoogdalem

De plantjes kocht ik bij het tuincentrum en bij Florale-Extase in Dordrecht centrum. Echt een aanrader voor als je in Dordrecht bent! Eric Pannenborg heeft de winkel ingericht met vooral minder bekende en vergeten planten. Genoeg keus! Ook voor mooie potten kun je daar zeker te weten slagen. De lambrisering in de hal kreeg ook een ander kleurtje. Ik koos voor de kleur Parallel van Histor. Ik wilde de kleur ietsjes donkerder hebben, dus ik mengde er wat schoolbordverf doorheen. De dozen op het bankje heb ik cadeau gekregen. Ze zijn van Søstrene Grene, wat zijn ze leuk he? Ideaal voor het opbergen van kleine spulletjes.DIY plantenhouder - green wall - door Tanja van Hoogdalem
DIY plantenmuur groen - door Tanja van Hoogdalem

Wat vinden jullie van mijn DIY plantenmuur?

Liefs,

Tanja

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren