Afgelopen dagen waren wij op het heerlijke eiland Ibiza. Ik was er nog nooit eerder geweest, maar deze bestemming stond al een tijd bovenaan mijn lijstje. Na maanden heel hard werken was ik echt even toe aan rust en ontspanning, daarom kozen we voor een verblijf in het noorden van Ibiza. Ik twijfelde nog even om mijn camera mee te nemen, maar uiteindelijk bleef deze thuis. Even helemaal niets en alleen maar genieten. Tijdens de vakantie heb ik mijn camera wel een paar keer gemist, zoveel mooie plekken om vast te leggen! In deze blogpost dus ouderwets een paar foto’s gemaakt met mijn telefoon en een paar tips voor jouw reis naar Ibiza!

Siempre Agosto Ibiza - Tanja van Hoogdalem

Siempre-Agosto-kamer-Ibiza-Tanja-van-HoogdalemSiempre Agosto Ibiza - Tanja van Hoogdalem

Overnachten op Ibiza: Siempre Agosto

Ons verblijf op Ibiza was in één woord geweldig! Een prachtige plek, een heerlijke kamer en een fijn zwembad met een mooi uitzicht. Een echte aanrader als je even helemaal wilt bijkomen! De inrichting van de accommodatie is een combinatie van authentieke producten, kunst en design. Genoten van het mooie verblijf en de gastvrijheid! Andere tips die ik op Instagram kreeg om te overnachten zijn Gare du nord, Can fuster, Los Enamorados, Pure house Ibiza en Paradiso Ibiza Art Hotel.

Siempre Agosto Ibiza - Tanja van HoogdalemIbiza stad - Tanja van Hoogdalem

Siempre Agosto Ibiza - Tanja van Hoogdalem

Ibiza stad

Aan het einde van een middag besloten we een bezoekje te brengen aan Ibiza stad. Overdag vonden we te warm, dus we gingen zo net voor het avondeten. Het oude gedeelte van Ibiza stad is prachtig met veel mooie monumenten. Je kunt er heerlijk struinen langs de winkeltjes en daarna neerploffen op één van de gezellige terrasjes.

Restaurants

Mijn favoriete plekje om te eten is toch wel Los Enamorados. Een prachtig uitzicht met een prachtige zonsondergang! Het hotel kun je vinden in het noorden van Ibiza in het plaatsje Portinatx. Los Enamorados is ingericht met een mix van vintage en design. Een andere fijne plek kun je vinden in San Vicente, de strandtent On The Beach. Aan dit strand ligt ook de strandtent The Boat House, ook een aanrader om lekker te eten met een fijn sfeertje! Overige tips die ik kreeg maar waar we zelf niet zijn geweest zijn La Paloma, Can Bass en Hostel La Torre

Los enamorados Tanja van Hoogdalem

Los enamorados Tanja van Hoogdalem

Los enamorados Tanja van Hoogdalem

Stranden

Een echte aanrader is Playa de Agües Blanques. Een prachtig strand in het noorden van Ibiza. Het is wel even een klim voordat je er bent (vooral de terugweg), maar zeker de moeite waard! Een ander mooi strand is Cala Benirrás. Op zondag toen wij er waren was er naast het strand een kleine hippie markt waar je even lekker kunt struinen. In het zuiden van Ibiza vind je Sa Trinxa, een heel fijn sfeertje, lekker muziekje en heerlijke cocktails! Ook hebben we een bezoekje gebracht aan Cala Bassa in het westen van Ibiza. Een prachtig strand, maar in het hoogseizoen voor mij iets te druk. Wel hebben we er heerlijk ontbeten!

Sa Trinxa - Tanja van Hoogdalem

Ibiza-bloemen-Siempre-Agosto-Tanja-van-Hoogdalem

Ibiza food - Tanja van HoogdalemIbiza strand - Tanja van Hoogdalem

Zoals jullie wel kunnen zien en lezen heb ik genoten van het prachtige Ibiza! Op mijn Instagram kun je meer foto’s en video’s zien van onze trip. Zijn jullie er wel eens geweest of gaan jullie misschien nog binnenkort? Alle tips zijn welkom, want ik ga sowieso nog een keertje! :) Meer lezen over hotspots? Eerder schreef ik een blog met tips over Barcelona

Liefs,

Tanja