Farrow & Ball Light Blue - Tanja van Hoogdalem

Jullie herkennen het vast wel, zo’n kamer in huis waar je al je spullen dumpt en waar je vervolgens niet meer naar omkijkt. Zo’n kamer heb ik dus ook op de tweede etage van ons huis. Ik besloot dat het tijd was om deze kamer op te ruimen en gezellig te maken ;). Ik ging aan de slag met het maken van een moodboard. Dit doe ik eigenlijk altijd als ik met een nieuwe grote klus aan de slag ga. Het werkt overzichtelijk en je kunt duidelijk zien welke tinten goed bij elkaar passen! Aanrader dus! Moodboard Farrow & Ball - Tanja van Hoogdalem

Farrow & Ball: Light Blue en Down Pipe

Voor de nieuwe campagne van Farrow & Ball, genaamd look up, look down, look closer, ging ik aan de slag op de bovenste verdieping van ons huis. Met deze campagne wil Farrow & Ball mensen inspireren om een hele ruimte aan te pakken, van boven tot onder. Deze kamer op de bovenste verdieping gebruiken we voor opslag van de spullen (de rommelkamer dus) en eigenlijk had ik aan deze kamer nooit veel aandacht besteed. Tot nu!  De vloer, voorheen wit, moest nodig een nieuw likje verf krijgen en een nieuw kleurtje op de muren kon ook geen kwaad. Ik koos voor een mooie matte tint op de muur in de kleur Light Blue van Farrow & Ball. Wat een fijne verf om mee te werken! De muurverf smeert makkelijk uit en dekt heel snel. Voor op de houten vloer koos ik de kleur Down Pipe, een vergrijsde tint. De plinten heb ik in dezelfde kleur als de vloer geverfd, zo creëer je een mooi geheel in de ruimte.

Farrow & Ball Light Blue - Tanja van Hoogdalem

Tips voor het verven van de vloer

Het verven van de vloer is helaas niet 1,2,3 gedaan. Je bent er een tijdje mee bezig en het is behoorlijk intensief. Vanwege rugklachten lukte het me niet om dit alleen te doen, maar gelukkig had ik hulp!

Stap 1 is het schuren van de vloer. Ik heb een schuurmachine gehuurd bij de bouwmarkt. Het is belangrijk om van grof naar fijn te schuren. Gebruik voor de kanten een kantenschuurmachine. Zuig na afloop van het schuren de vloer en neem de vloer goed af met een vochtige doek.

Stap 2 zet de eerste laag grondverf op de vloer. Ik heb gebruik gemaakt van een Wood Floor Primer & undercoat van Farrow & Ball. Een hele fijne basis! Laat deze laag goed drogen. Houd de ramen gesloten zodat er geen stofjes op de vloer waaien.

Stap 3 zet nu de lak op de vloer, ik heb twee lagen aangebracht. Tussen de lagen door kun je de vloer licht opschuren. Laat als je klaar bent de verf goed uitharden.

Farrow & Ball Light Blue - Tanja van Hoogdalem

 

Resultaat en styling

Voor de aankleding van de ruimte heb ik gekozen voor wat oranje en roze tinten. Deze kleuren matchen goed bij de blauwe muur en de grijze vloer! Ook koos ik voor een een aantal planten en schilderijen. Het schilderij met blauwe vormen past perfect bij de blauwe muur en het zwart/wit schilderij zorgt voor een mooi contrast.

Een tip: zet verschillende spullen gemaakt van verschillende materialen bij elkaar voor een speels effect.

Farrow & Ball Light Blue - Tanja van Hoogdalem

Wat vinden jullie van het resultaat? Ik ben er blij mee en Rocco heeft ook weer een nieuw plekje in huis ontdekt om lekker te liggen ;).

Liefs,

Tanja

Note: deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Farrow & Ball