DIY dressoir met marmeren bovenblad- Tanja van Hoogdalem

Een aantal weken geleden zijn we aan de slag gegaan in een rommelige woonkamer in Rotterdam. In Rotterdam woont Astrid samen met haar twee dochters  Sanne (19) en Tessa (17) en het vriendje van Sanne. De dochters van Astrid hadden haar opgegeven voor een make-over van de woonkamer. Haar grootste wens was genoeg opbergruimte om alle rommel in kwijt te kunnen. Ik ging met deze wens aan de slag en maakte een mooie DIY opbergplek :).

DIY dressoir met marmeren bovenblad- Tanja van Hoogdalem

DIY dressoir met marmeren bovenblad- Tanja van Hoogdalem

DIY lambrisering Eigen Huis & Tuin - Tanja van Hoogdalem

Woonkamer Eigen Huis & Tuin - Tanja van Hoogdalem

Een opgeruimde woonkamer

Met het team gingen we aan de slag om de woonkamer een mooie make-over te geven! Aangezien de ruimte wat aan de donkere kant is, kozen we voor een goed lichtplan. Naast de losse lampen hebben we ook gekozen voor opbouwspots om de ruimte goed te verlichten. Daarnaast hebben we ervoor  gekozen om schuifdeuren voor de hal en keuken te plaatsen. In het midden is een voorzetwand geplaatst waar de deuren achter uit het zicht kunnen.

De lambrisering zorgt voor één geheel in de woonkamer en benadrukt de lengte van de ruimte. Door een room divider te gebruiken creëer je een loft gevoel en een mooie verdeling tussen de eet- en zithoek. Een mix van zwarte en blauwe tinten zorgen voor een strakke basis en het hout en cognactint van de bank voor een warme en sfeervolle uitstraling!

DIY dressoir met marmeren bovenblad- Tanja van Hoogdalem

DIY room divider Eigen Huis & Tuin - Tanja van Hoogdalem

Woonkamer Eigen Huis & Tuin - Tanja van Hoogdalem

DIY dressoir met marmeren bovenblad

In de uitzending van vandaag was te zien hoe ik aan de slag ging met een DIY dressoir met marmeren-look bovenblad. De DIY is gebaseerd op de wens van Astrid om veel opbergruimte te hebben in de woonkamer. De basis van het dressoir is gemaakt van bestaande kastjes van KARWEI. De bestaande kastjes heb ik een touch gegeven met een kleurtje, leren handgrepen, stalen pootjes en een marmer-look blad. Zo creëer je een origineel meubel voor in huis! Wil je ook zelf aan de slag? Op de pagina van KARWEI leg ik stap voor stap uit hoe je zelf dit dressoir kunt maken en in aflevering 14 van Eigen Huis en Tuin kun je zien hoe je het maken van het marmeren bovenblad het beste kunt aanpakken!

Wat vinden jullie van het resultaat?

Liefs,

Tanja