Enige tijd geleden schreef ik mijn eerste blog voor Histor over de Kleur van het Jaar 2018. Ik ging weer met een nieuw project aan de slag en deze keer voor Rocco! Iedereen met huisdieren herkent het waarschijnlijk wel dat ze ook veel rommel met zich meebrengen. Als je me volgt via stories heb je misschien ook wel gezien dat Rocco regelmatig met zijn pootjes tegen de muur ligt! Deze pootjes zijn niet altijd even schoon en daarom ging ik met de muur achter Rocco zijn mandje aan de slag met Histor Clean, de matte en reinigbare muurverf.

Inspiratie

Allereerst ging ik aan de slag met een moodboard. Dit doe ik eigenlijk bijna altijd omdat ik dat overzichtelijk vind werken! We hebben al veel groen in huis en ik wilde daarom voor een andere tint gaan. Ik koos voor de kleur Yippee blue, een kleur uit The Ocean collectie. Blauwtinten werken verfrissend in een interieur met veel hout en natuurlijke materialen. De kleur staat daarom ook prachtig bij onze houten eiken vloer! De kleur moest natuurlijk ook een beetje matchen bij Rocco ;).

Moodboard Yippee blue Histor clean - Tanja van Hoogdalem

History clean reinigbare muurverf - Tanja van HoogdalemHistor clean reinigbare muurverf - Tanja van Hoogdalem

Histor Clean: reinigbare muurverf voor de hond

Met een nat schoonmaakdoekje kun je makkelijk hardnekkige vlekken van de muur verwijderen. Dit had ik al eens eerder geprobeerd op mijn geschilderde muur, maar ik kreeg altijd een glimmende gladde vlek. Zonde dus! Met de Histor clean muurverf is dat probleem gelukkig opgelost. Het ideale is dat je de muurverf in elke kleur kunt verkrijgen die je maar wilt! Allereerst ging ik aan de slag met witte reinigbare muurverf achter Rocco zijn mand. Dit liet ik goed drogen voordat ik het rechthoekige vlak in de kleur Yippee blue schilderde. Het blauw met het wit geeft een fris effect, vinden jullie ook niet?

Histor clean reinigbare muurverf - Tanja van Hoogdalem

How to: schilderen van een kleurvlak of lambrisering

Allereerst plak je met tape rechte stroken op de muur. Ik doe dit met behulp van een waterpas. Vervolgens ga je eerst in de huidige kleurtint van de muur (in dit geval wit) over de binnenste randen van de tape. Dit zorgt ervoor dat je straks extra strakke lijnen hebt! Laat dit goed drogen voordat je met de nieuwe kleur op de muur gaat. Schilder het vlak of lambrisering vervolgens in de gewenste kleur. Verwijder de tape als de verf nog niet helemaal droog is. Het resultaat is te zien op de foto’s: mooie strakke lijnen :)!

istor clean Yippee blue - Tanja van Hoogdalem

DIY hondenmand

Al vanaf dat Rocco puppy was heeft hij een oude koffer als mand. Deze DIY maakte ik toen zelf, op mijn Instagram kun je ‘m nog zien! Na vier jaar was deze aardig versleten. Rocco is er erg aan gehecht, dus weg gaat hij zeker niet! Hij heeft een plekje gekregen op mijn werkkamer zodat hij gezellig bij mij kan komen liggen als ik werk! Voor in de woonkamer maakte ik een nieuw plekje voor Rocco. Met een ledikant matrasje en wat hout ging ik aan de slag. Onder zijn mandje maakte ik wat opbergruimte om wat spulletjes van Rocco te bewaren. Ideaal! Wil je precies weten hoe ik deze DIY hondenmand gemaakt heb? Stuur me dan gerust een berichtje :).

Liefs,

Tanja