In deze blog vertel ik jullie alles over de Histor Kleur van het Jaar 2018. Recent werd ik door Histor benaderd of ik voor hun aan de slag wilde gaan met de nieuwe Kleur van het Jaar. Ik had al wat ideeën in mijn hoofd voor een witte muur in de werkkamer, dus dat kwam goed uit! Ik maakte een moodboard en ging aan de hand daarvan aan de slag. Lezen jullie mee?

Histor climax moodboard - Tanja van Hoogdalem

Histor climax - Tanja van Hoogdalem

Histor climax - Tanja van Hoogdalem

De Kleur van het Jaar 2018

De Kleur van het Jaar 2018 is geworden: Climax! Dit is een diepe kleur met een warme ondertoon. Deze kleur verbindt verschillende kleurpaletten met elkaar en is heel divers te gebruiken. De onderlinge verbondenheid tussen verschillende tinten bepaalt uiteindelijk de sfeer die je neerzet in een bepaalde ruimte. Histor heeft de Kleur van het Jaar ingedeeld in vier trendstijlen waarin je dit effect duidelijk kunt zien: stilte, droom, lef en essentie.

Een leefomgeving creëren waarin kalmte en evenwicht centraal staat, daar gaat het om bij het de trend Stilte. Het kleurpalet is bescheiden, lichte natuurtinten en warme aardekleuren worden gecombineerd. In de trend Droom staat een persoonlijk en kleurrijk kleurpalet centraal. Uitgesproken vormen en intense tinten en patronen zijn kenmerkend voor deze trendstijl. De naam van de trend Lef zegt het al, een nieuwe, eigengereide sfeer durven te creëren. Alles draait om een gecombineerd en rijk woonbeeld. De trend Essentie staat centraal in deze blogpost, daar vertel ik jullie alles hieronder over.

Histor climax - Tanja van HoogdalemHistor climax - Tanja van HoogdalemHistor climax - Tanja van Hoogdalem

De trend Essentie

Van Histor kreeg ik de trend Essentie toegewezen. Bij deze trend draait het om eenvoud, ”less is more”. Natuurlijke materialen en een mix van kleuren staan centraal. Deze trend past goed bij mij!  Allereerst ging ik aan de slag met een moodboard. Dit werkt overzichtelijk en je krijgt een duidelijk beeld welke materialen en kleuren je met elkaar wilt combineren. Ik koos uit het kleurpalet van de trend Essentie de kleur Zee om de kleur Climax mee te combineren. Dit combineerde ik weer met een aantal planten om het natuurlijke gevoel toe te voegen.

De kleur Climax combineren

Ik ging met de kleur Climax aan de slag in de tweede werkkamer in huis. Ingmar’s domein! Toen we hier net kwamen wonen hebben we kop of munt gedaan wie de grote werkkamer zou krijgen. Je raadt het al, ik verloor ;). Er was nog één muur helemaal kaal in Ingmar zijn werkkamer en eindelijk mocht ik daar wat verandering in brengen! Ik maakte een lambrisering met de kleur Zee boven en de kleur Climax beneden. Op de muur maakte ik zelf een tijdschriftenrek. Een makkelijke DIY en een leuk plekje om lekker te stylen! Zo verzamel ik er bijvoorbeeld de tijdschriften waar mijn huis of mijn fotografie instaat.

Histor climax - Tanja van Hoogdalem

Histor climax - Tanja van Hoogdalem

Winactie: kleurpakket Climax & interieuradvies

Van Histor mag ik een Kleur van het Jaar pakket weggeven en daarnaast wordt er een interieuradvies verloot. Hoe leuk is dat! Je kunt meedoen door een foto op Instagram te delen van een ruimte in huis met de hashtag van de trend die het beste bij jou past en de hashtag #Historkleur2018. Ik hoor bij #teamessentie, laat weten welke van de vier trendstijlen je het meeste aanspreekt en wie weet win je een van de twee leuke prijzen. Meedoen kan tot zondag 28 januari 2018!

Liefs,

Tanja