Zithoek Rocco - Tanja van Hoogdalem

Een nieuwe bank in huis! Een goed begin van het nieuwe jaar :). Dit bracht gelijk een kleine metamorfose van de woonkamer met zich mee. Van het één komt het ander. Er kwam een nieuw kleurtje op de muur en twee mooie nieuwe lampen bij de zithoek. Ik laat het jullie hier allemaal zien, lezen jullie mee?

Sofacompany bank - Tanja van Hoogdalem

Een nieuwe bank van Sofacompany

Al een tijdje waren we op zoek naar een nieuwe bank. Een must voor onze nieuwe bank? Een chaise longue! Niet voor mij persoonlijk, maar manlief heeft natuurlijk ook wat te zeggen ;). Uiteindelijk kozen we voor de bank Eddie van Sofacompany in de grijs-groene stof Fabio grey-green. De Eddie chaise longue is ontworpen door designduo Says Who. De geometrische pootjes zijn echt een eyecatcher! Het enige nadeel hiervan is dat de bal van Rocco nu onder de bank kan rollen ;).

Allereerst zijn we wezen proefzitten in de showroom van Sofacompany in Rotterdam. Een bank kan er mooi uitzien, maar als hij niet lekker zit heb je er helemaal niets aan. In de showroom bekeken we ook de stofstalen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om zelf je bank  te ontwerpen. Hoe leuk is dat? We twijfelden nog even over een velours uitvoering, maar besloten uiteindelijk toch voor de Fabio stof te gaan.

Sofacompany bank - Tanja van Hoogdalem

Sofacompany bank - Tanja van Hoogdalem

Sofacompany - Tanja van Hoogdalem

Zithoek styling - Tanja van Hoogdalem

De muur naast de bank verfde ik in dezelfde groene kleur als beneden in de hal. De kleur is een eigen mengsel van de Histor kleur parallel. In deze blogpost kun je lezen hoe ik dat gedaan heb. Achter de bank bevestigde ik een plank zodat ik daar nog wat leuke planten kan verzamelen :). Ook kwam er in dit hoekje een nieuwe lamp. Deze lamp hing eerst in de slaapkamer, maar heeft nu hier een mooi plekje gekregen. Naast de lijsten heb ik de mooie wandlamp van House Doctor opgehangen. De lamp heeft de naam Swing, je kunt de arm van de lamp namelijk makkelijk verschillende kanten op draaien. Ideaal! Rocco kleurt mooi bij Eddie, vinden jullie ook niet? :)

Zithoek styling - Tanja van Hoogdalem

Zithoek styling - Tanja van Hoogdalem

Zithoek styling - Tanja van Hoogdalem

Inmiddels staat de bank een maand en ik ben er heel blij mee! De bank zit redelijk stevig en dat vind ik fijn. Eddie is nog in twee andere kleuren verkrijgbaar: licht grijs en antraciet.  Je kunt één van de showrooms van Sofacompany bezoeken om de banken te proberen en te bekijken. Dertien december opent Sofacompany een nieuwe flashipstore in Arnhem.

Wat vinden jullie van de vernieuwde zithoek?

Liefs,

Tanja

Note: deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Sofacompany