Plantenhanger DIY - Tanja van Hoogdalem

Voor KARWEI ging ik aan de slag met een nieuwe DIY! Deze keer voor de werkkamer. Ik maakte een multifunctionele plantenhanger voor boven mijn bureau. Multifunctioneel omdat je naast plek voor planten ook opbergmogelijkheden hebt! Ideaal voor wat spulletjes die ik nodig heb als ik werk aan mijn bureau, zoals notitieboekjes, washi tape en mijn agenda.

DIY plantenhanger werkplek - Tanja van HoogdalemDIY plantenhanger - Tanja van Hoogdalem

Een tip:  smeer je terracotta plantenpotje in met wat Alabastine poeder. Zo krijg je een zachtere uitstraling van je plantenpotje.

Aan de slag met de DIY plantenhanger

Ik ging aan de slag met deze DIY in mijn werkkamer, maar je kunt deze DIY plantenhanger natuurlijk overal in huis ophangen! Met wat hout, kettingen en planten creëer je zo je eigen hangende plank voor planten met opbergruimte. Op de inspiratiepagina van KARWEI leg ik stap voor stap uit hoe je dit doet. De terracotta potten smeerde ik in met wat Alabastine poeder om een wat zachtere uitstraling te creëren. Ik heb al een mooie terracotta pot staan in huis van KARWEI met zo’n zachtere uitstraling en ik wilde een beetje dezelfde look creëren als deze pot!

DIY plantenhanger - Tanja van Hoogdalem

DIY plantenhanger - Tanja van HoogdalemDIY plantenhanger werkplek - Tanja van Hoogdalem

Styling van mijn werkkamer

Eerder maakte ik al mijn DIY bureau met tegels. Daar ben ik nog steeds heel blij mee! Een fijne plek om te werken. Voor de aankleding van mijn werkplek koos ik voor veel planten, een mooie zalmkleurige vaaseen toffe zandloper en verschillende plantenpotjes. Hoe schattig is bijvoorbeeld het plantenpotje met gezichtje van KARWEI? Ik gaf dit potje een tof kapsel met de zaagcactus :). Voor op de muur mengde ik twee kleuren muurverf met elkaar, namelijk Light Blue van Farrow & Ball en de kleur Sea Green van vtwonen. De planten steken mooi af tegen deze achtergrond!

Benieuwd naar het stappenplan en de benodigdheden voor deze DIY? Alle informatie en foto’s kun je vinden in mijn blog voor KARWEI. Je kunt de kastjes natuurlijk helemaal naar eigen idee vormgeven! Een extra dicht kastje of een langwerpig kastje. Of kies voor een touw in plaats van een ketting. Genoeg mogelijkheden! Ik ben benieuwd welke creatie jullie gaan maken!

Liefs,

Tanja