De vakkenwand in mijn werkkamer

In mijn vorige blog deelde ik met jullie de ene zijde van mijn werkkamer. Vandaag laat ik jullie de andere zijde van mijn werkkamer zien. Op een zondagavond keek ik naar het programma ‘zelf aan de slag’ van vtwonen. In deze aflevering is te zien hoe ze een vakkenwand maken en gebruiken als hoofdbord van een bed. Wat een leuk idee! Hier wilde ik iets mee doen. Lezen jullie mee?Vakkenwand werkkamer Tanja van Hoogdalem

Vakkenwand

Met behulp van deze werktekening van KARWEI ging ik in mijn werkkamer aan de slag. Je hoeft helemaal geen ervaren klusser te zijn om deze wand te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn vuren latten en wat gereedschap. Tot slot een likje verf en je vakkenwand is klaar! Voor dit project is geduld ook wel belangrijk, want je bent niet 1-2-3 klaar. Ik maakte de vakkenwand alleen, maar een extra paar handen is wel aan te raden. Houd er daarnaast rekening mee dat de muur nooit helemaal recht loopt. Soms is het dus een beetje passen en meten om de latjes netjes tegen elkaar aan te krijgen.

Werkkamer vakkenwand Tanja van Hoogdalem herfstSfeer styling vakkenwand werkkamer Tanja van Hoogdalem Styling vakkenwand werkkamer door Tanja van HoogdalemCollage vakkenwand werkkamer Tanja van Hoogdalem

Styling

De vakkenwand is de ideale plek om uitgebreid te stylen. Momenteel hangen de leuke kaarten van Barbara Decré aan de muur. Ik ken Barbara via Instagram. Ze maakt prachtige foto’s en beide delen we een liefde: de Shiba inu! Haar Shiba staat ook afgebeeld op één van de kaarten. Is hij niet schattig?! De metalen letter is uit de webshop van Stoer metaal. De rozenbottel maakt het herfstige plaatje compleet. Deze tak wordt in de zomer vervangen door fleurige zomerbloemen. De wand voelt op deze manier elk seizoen weer een beetje als nieuw! :)

Wat vinden jullie van mijn vakkenwand? Heb je nog vragen over hoe ik mijn wand gemaakt heb? Stel ze gerust!

Liefs, Tanja

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

24 reacties

 1. Hi Tanja!
  Wat tof dat je je eigen blog bent begonnen! Vind hem heel mooi! En fijn om nóg meer van je prachtige foto’s te kunnen bekijken! Liefs Sandra (koseligblog)

 2. Woow wat moooi lieverd..superr leuk blogje..erg leuk om te lezen..onwijs leuk dat je nu ook blogt..iets wat ook in de planning zit bij mij..prachtige foto’s!!!
  Dikke Kus Sharita

 3. Super meid ! Heerlijk om wat meer van je mooie huis op deze blog te gaan zien. Heel veel plezier met het schrijven.

 4. Gefeliciteerd met deze prachtige prestatie.Ik geniet van je boeiende verhaaltrant en je byzonder mooie foto’s en de manier waarop je ons jouw prachtige interieur laat zien. Lieve Tanja, je bent een waar talent. Je moeder is echt trots op je!

 5. Hoi Tanja,
  Wat is je vakkenwand toch gaaf!! En je hebt er prachtige foto’s van gemaakt! Ik ben fan :-) en bewaar het idee van de vakkenwand zeker voor mijn volgende huis. Ook erg knap dat je hem helemaal zelf hebt gemaakt! Super gedaan!
  Liefs Judith (miss_juud)

 6. Hoi Tanja! Wat ontzettend gaaf! Ziet er echt zo mooi uit. Mag ik vragen wat voor afmetingen jij hebt gebruikt met je latten? (de dikte en breedte van de lat) ik wil het ook graag doen in de woonkamer!Groetjes Tessa

  • Hi Tessa! Wat leuk dat je ook aan de slag wilt gaan! De afmeting is ongeveer 2 bij 7 cm! Succes! :)
   Groetjes, Tanja

    • Hi Tessa, Ik heb de kleine latjes gelijmd en de grote wel steviger vastgemaakt en die gaten netjes opgevuld met alabastine! Zie je dan niets meer van! :) Groetjes, Tanja

Geef een reactie

Navigeer