Een nieuwe DIY voor in de kinderkamer! Eerder maakte ik al een DIY speelhoekje voor mijn neefje, misschien herinneren jullie je het speelplekje nog wel. Mijn neefje speelt er heel veel, zo leuk! Dit speelhoekje staat bij mijn zus in de woonkamer. Recent vroeg ze aan mij of ik misschien ook iets leuks kon maken voor op zijn kamertje. Hij is dol op boekjes en dat was dan ook het uitgangspunt voor deze DIY. Het liefst met wat extra opbergruimte en een bankje waar hij op kan zitten of zijn boekje op kan leggen. Met deze wensen ging ik met het leesbankje aan de slag!

Opbergmand KARWEI kinderkamer - Tanja van Hoogdalem

Kinderboeken kinderkamer - Tanja van Hoogdalem

Leesboeken kinderkamer: DIY leesbankje - Tanja van Hoogdalem

Aan de slag met het leesbankje

Zoals jullie misschien nog wel weten hielp ik mijn zus eerder al met het inrichten van de babykamer. Dat vond ik zo leuk om te doen! Daarna maakte ik een speelhoekje voor haar zoontje in de woonkamer. Ik krijg nog regelmatig foto’s toegestuurd dat hij daar lekker aan het spelen is :). Deze keer maakte ik een speelplekje voor hem in de kinderkamer. De meeste kinderen zijn dol op boekjes, mijn neefje in ieder geval wel :). Daarom maakte ik een DIY leesbankje voor hem. Rechts van het leesbankje heb ik drie opbergvakjes gemaakt waarin de boekjes uitgestald kunnen worden. Links maakte ik een zitje en in de opening van het zitje kunnen ook nog spulletje opgeborgen worden zoals bijvoorbeeld knuffels en extra boekjes. In mijn blog voor KARWEI kun je het volledige stappenplan lezen!

Verlichting KARWEI wandlamp kinderkamer - Tanja van Hoogdalem

DIY kinderboeken opbergen kinderkamer - Tanja van Hoogdalem

Leesboeken kinderkamer: DIY leesbankje - Tanja van Hoogdalem

Opbergideeën voor speelgoed in de kinderkamer

Voor al het speelgoed kun je nooit genoeg opbergruimte hebben! Het speelhoekje in de woonkamer en het leesbankje in de kinderkamer van mijn neefje zijn daar ideale plekken voor. De opbergmand naast het leesbankje biedt ook nog extra opbergruimte voor het speelgoed. Ben je benieuwd hoe je zelf ook zo’n opbergplek kunt maken? Op de inspiratiepagina van KARWEI leg ik stap voor stap uit hoe ik het leesbankje gemaakt heb en waar de leuke spulletjes die ik gebruikt heb voor de styling te koop zijn!

Wat vinden jullie van het resultaat?

Liefs,

Tanja