Het is februari en ik heb alweer de eerste tekenen van leven in de tuin gespot! Wat een verademing na een lange en vooral hele natte winter. Het zonnetje laat zich af en toe zien en voor het eerst ging ik weer met mijn camera naar buiten. De sneeuwklokjes en krokussen staan te pronken in de tuin en tal van andere bloembollen piepen al boven de grond uit. De knoppen komen weer tevoorschijn aan de bomen en de vogeltjes fluiten vrolijk!

Sneeuwklokjes - Tanja van Hoogdalem Sneeuwklokjes - Tanja van Hoogdalem Galanthus Flore Pleno - Tanja van Hoogdalem

Sneeuwklokjes en krokussen

Niets voelt zo verfrissend als de eerste tekenen van de lente, en daar zijn de sneeuwklokjes in februari een perfect voorbeeld van! Deze leuke bloembollen, met hun zachte witte bloemen, brengen de tuin weer tot leven na de lange winter. Rondom de walnotenbomen in het midden van onze tuin staan de sneeuwklokjes te pronken. Afgelopen najaar heb ik nog wat extra bolletjes geplant, namelijk de Galanthus nivalis ‘Flore Pleno’. Dit sneeuwklokje heeft een prachtige dubbele volle bloem, zoals te zien is op bovenstaande foto. Een jaar geleden heb ik ook wat krokussen in het gras geplant, onder andere de ‘Spring Beauty’ en ‘Ard Schenk’. Ze vermenigvuldigen makkelijk, dus ik hoop over een aantal jaar een heel grasveld vol te hebben :)!

Krokussen februari 'Ard Schenk' - Tanja van Hoogalem

Crocus February - Tanja van Hoogdalem

Crocus 'Spring Beauty' Tanja van Hoogdalem

Crocus - Tanja van Hoogdalem

De eerste tekenen van de lente

De tuin is aan het ontwaken en elke week is er meer te zien! Afgelopen herfst ben ik al begonnen met het zaaien van de eerste bloemen in de kas. Het resultaat is nu een kas vol met prachtige jonge plantjes. In dezelfde periode heb ik ook wat knolletjes anemonen opgekweekt, en nu zie ik al de eerste bloemen verschijnen. Vorige week heb ik deze plantjes in de tuin uitgeplant. De Clematis armandii ‘Apple Blossom’ heeft al dikke knoppen en het zal niet lang meer duren voordat de eerste bloemen te zien zijn. De Toscaanse Jasmijn, die over de schutting groeit, blijft het hele jaar groen, wat het een absolute aanrader maakt voor je tuin! Binnenkort zal hij ook nog eens prachtig bloeien met talloze witte bloemetjes.

Clematis 'Apple Blossom' - Tanja van Hoogdalem

Anemoon tuin februari - Tanja van Hoogdalem

 

In maart volgt de volgende update vanuit de tuin met nog veel meer bloeiende bollen en planten :)!

Liefs,

Tanja