Styling mooi makkelijk meubels Flexa - Tanja van Hoogdalem

Jullie weten inmiddels denk ik wel dat ik dol ben op items zelfmaken. Naast het ontwerpen en maken vind ik het ook heel leuk om oude meubels een nieuw leven te geven! Zeker als dit op een hele makkelijke manier kan :). In deze blogpost laat ik jullie aan de hand van de Flexa Mooi Makkelijk meubels verflijn zien dat je thuis ook op een snelle en makkelijke manier aan de slag kunt gaan! Deze verf is verkrijgbaar bij KARWEI en ik koos voor een stoere zwarte tint. Met een oud wandbankje die ik ooit eens op een rommelmarkt kocht voor €2 ging ik aan de slag. Al een tijdje stond hij in een hoekje in de schuur zonder echt een bestemming te hebben. Tot nu dus! In mijn nieuwe huis heeft hij een plekje gekregen in de hal.

Aan de slag met Flexa Mooi Makkelijk

STAP 1:  Allereerst heb ik het wandbankje goed schoongemaakt. Hij stond al een tijdje stof te verzamelen in de schuur, dus het schoonmaken kon geen kwaad ;). Schoonmaken doe je met water en Alabastine verfreiniger. Deze stap kun je ook herhalen na het schuren.

Flexa mooi makkelijk - Tanja van Hoogdalem

Flexa mooi makkelijk - Tanja van Hoogdalem

Flexa mooi makkelijk - Tanja van Hoogdalem

STAP 2: Vervolgens ben ik aan de slag gegaan met het schuren van de wandbank. Hiervoor heb ik een schuurblokje gebruikt, maar je kunt ook schuurpapier of een schuurmachine gebruiken. Ik heb het wandbankje niet helemaal kaal geschuurd, maar wel het eerste laagje zodat de nieuwe verf goed kan hechten.

STAP 3: Nu komt het voordeel van de Mooi Makkelijk verf van Flexa. Normaal zou nu namelijk de stap grondverf komen, maar dat is bij deze verf niet nodig! Dit is namelijk grondverf + lak in één! Ideaal toch? Zeker voor zo’n ongeduldig type als ik :). Je kunt nu dus gelijk met de verf in kleur naar keuze aan de slag. Breng één tot twee lagen aan en laat dit goed drogen. Laat de verf eerst een paar dagen uitharden voordat je het gaat belasten!

Flexa mooi makkelijk - Tanja van Hoogdalem
Styling mooi makkelijk Flexa - Tanja van Hoogdalem

Styling van de wandbank

Na het uitharden van de verf kon ik aan de slag met de styling! Zoals ik eerder al aangaf heeft het wandbankje een plekje gekregen in de hal. Op het wandbankje heb ik een aantal toffe items gezet. Groen mag natuurlijk niet ontbreken bij mij. De skeletplant is een echte favoriet van mij! Daarnaast kocht ik dit leuke neushoorn plantenbakje bij de KARWEI! Ik ben dol op dieren en dat zie je ook echt terug in mijn interieur :). Ik koos voor verschillende items aan de muur voor boven het bankje, zoals een schilderijtje en spiegeltjes. Mix & match lekker door elkaar voor een speels effect!

Styling mooi makkelijk Flexa - Tanja van Hoogdalem

Styling mooi makkelijk meubels Flexa - Tanja van Hoogdalem

Rocco heeft uiteraard gelijk het vachtje voor het wandbankje ingepikt ;). Alsof hij zeggen wilt, ik blijf het leukste in dit huis, ongeacht welk dier of meubel er ook bijkomt!

Wat vinden jullie van het resultaat?

Liefs,

Tanja

Note: deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa en KARWEI