Nieuwe wanddecoratie aan de muur in mijn werkplaats! Naast schilderijlijsten maakte ik ook een DIY wandlamp van spiegeltjes. Al deze items kregen op een hele makkelijke wijze een plekje aan de muur, namelijk met de Atino lijnlaser! Eerder deelde ik al het eerste deel van de make-over van mijn DIY studio. In deze blogpost deel ik met jullie deel 2 van het proces en het eindresultaat.

Bosch Atino lijnlaser DIY - Tanja van Hoogdalem

Bosch Atino lijnlaser - Tanja van Hoogdalem

De Atino lijnlaser

Het ideale hulpstuk om wanddecoratie aan de muur op te hangen! Het fijne aan de Atino is de lijnlaser met geïntegreerde rolmaat. Makkelijk voor het bevestigen, uitlijnen en meten! Je kunt bijvoorbeeld makkelijk je foto’s, schilderen of spiegels ophangen, maar ook handgrepen of haken. De Atino heeft een gelpad of pinnen om mee op de muur te bevestigen, afhankelijk van je soort muur. Je kunt ermee verticaal of horizontaal uitlijnen in alle richtingen. Hieronder laat ik jullie zien hoe het werkt. De Atino geeft een rood licht als de lijn niet waterpas is en groen licht als de lijn waterpas is.

Bosch Atino - Tanja van Hoogdalem

Bosch Atino lijnlaser - Tanja van Hoogdalem

Bosch Atino lijnlaser - Tanja van Hoogdalem

DIY wandlamp van spiegels

stap 1 cirkel aftekenen

Teken een cirkel op een houten plaat. Ik heb hiervoor een spijker en een touwtje gebruikt om een mooie ronde vorm te tekenen. De diameter van mijn cirkel is 53.

Stap 2: zagen cirkel

Zaag met een decoupeerzaag de ronding van de cirkel en schuur vervolgens voor een glad resultaat. De cirkel is de basis waar straks de losse spiegels op bevestigd worden.

Stap 3: boren

Boor in het midden een opening waar het snoer van de lamp doorheen past.

Stap 4: aftekenen

Teken nu kruiselings de lijnen zodat je de cirkel in 8 delen kunt verdelen. Zo kun je de spiegels op een gelijke manier over de cirkel verdelen.

DIY wandlamp bloem spiegel - Tanja van Hoogdalem

DIY wandlamp bloem spiegel - Tanja van Hoogdalem

DIY wandlamp bloem spiegel - Tanja van Hoogdalem

Stap 5: wiggen maken en bevestigen

Maak 4 wiggen van hout voor de verhoging van vier spiegels. Zie foto ter illustratie. Boor vervolgens de gaten via de voorkant waar de wiggen moeten komen en schroef vervolgens de wiggen via de achterkant vast.

Stap 6: schilderen

Schilder vervolgens de cirkel met wiggen in een kleur naar keuze

Stap 7: lijmen

Lijm de spiegels vast met polymax. Vier spiegels op de vier wiggen en vier spiegels op het vlakke gedeelte van de cirkel.

Stap 8: fitting bevestigen

Bevestig de fitting in het midden en maak het snoer en de stekker vast

Stap 9: ophangsysteem

Optioneel kun je aan de achterkant een gleuf maken waar het snoer invalt zodat de wandlamp vlak tegen de muur kan hangen. Bevestig aan de achterkant een ophangsysteem voor een haakje.

DIY wandlamp bloem spiegel - Tanja van Hoogdalem

DIY wandlamp bloem wanddecoratie - Tanja van Hoogdalem

DIY wanddecoratie - Tanja van Hoogdalem

Sfeer creëren met wanddecoratie

In mijn DIY studio had ik nog een lange kale muur. Een beetje saai dus ik besloot met wanddecoratie aan de slag te gaan! In mijn DIY studio maak ik vooral mijn schetsen voor de DIY-projecten en fotografeer ik de stappenplannen voor jullie. Naast deze ruimte heb ik nog een ruimte waar ik alles maak! De wandlamp maakte ik van acht losse spiegeltjes van de Xenos. De bovenste poster is van Bloomingville en de poster links van Tiny stories! De werkbeschrijving van het DIY wandkastje kun je teruglezen in mijn blog over de DIY schoenenkast. Zo’n kastje is dus multifunctioneel in te zetten :)!

Wanddecoratie ophangen met de Atino

Voor aan de muur aan de werkplaats koos ik verschillende items uit om op te hangen. Wat lijsten in verschillende afmetingen, de DIY wandlamp en een DIY wandkastje. Voor het uitlijnen en makkelijk ophangen van de items heb ik de Atino lijnlaser gebruikt. Een ideaal hulpmiddel hiervoor! Het wandkastje bijvoorbeeld kon ik met behulp van de Atino makkelijk waterpas ophangen. Vervolgens heb ik de lijst boven het wandkastje verticaal uitgelijnd. Het kleine lijstje naast de lijst met het gezicht heb ik weer makkelijk horizontaal uitgelijnd zodat het lijstje op dezelfde hoogte kwam te hangen als de lijst ernaast.

Wat vinden jullie van het resultaat?

Liefs,

Tanja