Langzamerhand raakt de bovenverdieping steeds verder af! De overloop was nog erg kaal en ik miste nog een passpiegel. Daarom ging ik aan de slag met een nieuwe DIY! Deze keer had ik het een stuk makkelijker: ik bestelde namelijk mijn hout voor de DIY via de CanDo Hout op Maat service. Via de configurator van Hout op Maat kun je hout in allerlei vormen op maat laten zagen, ook in verstek! Je hoeft alleen de stappen in de configurator te doorlopen en het vervolgens zelf thuis in elkaar te zetten. Ideaal ook als je het zelf lastig vindt om het hout op maat te zagen!

Verbouwing bovenverdieping

Zoals je op bovenstaande foto’s kunt zien is de situatie aardig veranderd op de overloop! De deur die er eerst zat ging naar de badkamer. Aangezien de indeling van de badkamer is veranderd werd deze deur overbodig. Daarnaast is de ruimte veel hoger geworden doordat we de vliering eruit gesloopt hebben. De deurposten die wel bleven hebben we verhoogd, zodat alles wat meer in verhouding is. Onderstaand deel ik het resultaat na de verbouwing en het stappenplan van de DIY die een plekje heeft gekregen op de overloop!

Stappenplan DIY wanddecoratie met passpiegel

Klik hier om de zaaglijst te downloaden!

Stap 1: Aangezien het hout allemaal al op maat gezaagd is voor me, kan ik gelijk beginnen met de houtlijm! Allereerst heb ik elk los paneel met houtlijm vastgezet.

Stap 2: De lijst rondom heb ik van te voren in verstek laten zagen, ideaal! Zo creëer je een mooi kader rondom. De hoeken van de lijst heb ik weer vastgezet met houtlijm. Ik heb schilderstape gebruikt om de verbinding strak te trekken tijdens het drogen. De zijkanten van de lijst kun je vastzetten met schroeven of net als ik met een tacker.

Stap 3: De DIY wil ik aan de muur hangen. Als ophangsysteem gebruik ik hiervoor een keeplat. Een keeplat is een lat waarop een andere lat gelegd kan worden, zie foto ter illustratie. Het ene gedeelte bevestig ik op de achterkant van de DIY en het andere gedeelte bevestig ik aan de muur.

Stap 4: Vervolgens schilder ik de wanddecoratie in een kleur naar keuze

Stap 5: Met polymax bevestig ik een passpiegel die ik kocht in de kringloop. De rand van de spiegel geef ik dezelfde kleur als de wanddecoratie zodat alles als een geheel oogt.

Stap 6: Tot slot maak ik nog een bankje voor onder de wanddecoratie, gemaakt met asymmetrische vormen. De poten zet ik met schroeven vast aan het bovenblad. De gaten vul ik op met plamuur en vervolgens schilder ik het bankje in een kleur naar keuze.

Styling van de overloop

Voordat de wanddecoratie een plekje aan de muur kreeg, heb ik allereerst een behangetje aangebracht. Ik ben dol op behang, omdat het een ruimte gelijk zoveel sfeer geeft. Ik koos voor een print van Arte (Furrow 53010) in een groente tint. Onder de wanddecoratie plaatste ik het zelfgemaakte bankje. Een ideale plek om wat styling op kwijt te kunnen! Een hoge vaas waarin het groen van de wand weer terugkomt en een walnoot houten dienblad voor een warme touch. Natuurlijk mag mijn favoriete geur niet ontbreken, de kamerspray van Marie-Stella-Maris :).

DIY wanddecoratie met passpiegel - Tanja van Hoogdalem

Zelf aan de slag: kant en klaar boodschappenlijstje

Goed nieuws! Vind je het nou leuk om ook zelf aan de slag te gaan met deze DIY? Via deze link kun je ook je hout bestellen zodat het op maat gezaagde hout bij jou thuis wordt bezorgd! Volg het bovenstaande stappenplan om de DIY in elkaar te zetten en je DIY is in no time klaar :).

Liefs,

Tanja

 

 

Note: deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met CanDo Hout op Maat