Werkplaats oude werkbank - Tanja van Hoogdalem

Waar ik een aantal maanden terug nog vrolijk in mijn woonkamer stond te zagen, heb ik sinds een tijd een fijne werkplek voor mijn DIY-projecten! Ik heb nooit de moeite genomen om er een gezellig plekje van te maken, tot nu! Een nieuwe start na mijn operatie betekent ook een make-over van mijn werkplaats :). Met een paar aanpassingen creëerde ik in de werkplaats een fijn hoekje die ik omdoopte tot DIY studio. Mijn nieuwe roze kluspak werd ook gelijk ingewijd en ziet er inmiddels niet meer zo schoon uit ;). In deze blogpost deel ik het eerste hoekje van de make-over van mijn DIY studio.

DIY werkplaats - Tanja van Hoogdalem

DIY werkplaats - Tanja van Hoogdalem

Make-over van mijn DIY studio

Allereerst begon ik met het plaatsen van hardboard bedplaten tegen de muur. Ik maakte een houten frame, zoals je op de foto kunt zien, en plaatste daar de bedplaten tegen na ze op maat te hebben gezaagd. Ideaal om spullen aan op te hangen! Ik schilderde de muur in de kleur Cosmic Glory van Flexa. Ik had namelijk nog verf over van de DIY kast in mijn slaapkamer! Vervolgens heb ik verschillende ophangsystemen gebruikt om items zoals gereedschap en kleurkaartjes aan op te hangen. Zo kocht ik bijvoorbeeld haakjes van de SKÅDIS collectie van IKEA. Je moet hiervoor wel de gaten wat groter boren omdat deze eigenlijk geschikt zijn voor de bijbehorende ophangborden van IKEA! Vervolgens kreeg een toffe oude timmermans werkbank een plekje voor de wand.

Werkplaats oude werkbank - Tanja van Hoogdalem

Werkplaats details - Tanja van Hoogdalem

Werkplaats details - Tanja van Hoogdalem

Werkplaats oude werkbank - Tanja van Hoogdalem

Oude werkbank

De oude werkbank is toch wel de eyecatcher in de ruimte! Heerlijk om aan te werken en te gebruiken om mijn stappenplan foto’s te kunnen maken van mijn DIY-projecten. De mooie houten tint geeft een warme uitstraling aan de ruimte! Op de werkbank heb ik wat kleine items gezet, zoals wat vaasjes om wat roerstokken voor mijn verf in te bewaren. Verder gebruik ik vooral de wand boven de werkbank zodat ik op de werkbank genoeg ruimte overhoud om lekker te werken :)!

Sfeer creëren met het plafond

Misschien niet een voor de hand liggende optie, maar om de oude look van de werkbank door te trekken besloot ik het plafond aan te pakken. Wat oude balken uit een kapperszaak zorgden precies voor de sfeer die ik wilde creëren in deze ruimte! De balken kregen dezelfde kleur als de achterwand, namelijk Cosmic Glory van Flexa!

DIY studio details - Tanja van Hoogdalem

DIY studio oude werkbank - Tanja van Hoogdalem

Wordt vervolgd

Het eerste hoekje van mijn werkplaats is nu zo goed als af! Inmiddels ben ik al gestart met de make-over van de rest van de ruimte. Zo komt er bijvoorbeeld nog een extra bureau om met mijn laptop aan te werken en een wand om mijn schetsen aan op te hangen. Wordt vervolgd dus in een nieuwe blogpost :)! Wat vinden jullie van het resultaat tot nu toe?

Liefs,

Tanja