Een nieuw seizoen is aangebroken! Hoewel het van mij altijd zomer mag zijn, vind ik de knusse en warme sfeer die je in huis in de herfst kunt creëren wel fijn! Extra plaids op de bank, warme tinten, zachte materialen en gezellig de kaarsjes aan. Het heeft toch ook wel zijn voordelen.  In deze blogpost deel ik met jullie hoe je met slechts een paar items een herfstsfeer in huis kunt creëren!

Herfst in huis kaarsen - Tanja van Hoogdalem

Herfst in huis kaarsen - Tanja van Hoogdalem

Herfst in huis warme tinten - Tanja van Hoogdalem

Haal de herfst in huis: kussens en plaids op de bank

Als het buiten kouder wordt heb ik altijd meer behoefte aan warme materialen en tinten. Als basis had ik al roze en groentinten in huis en om het herfstgevoel wat te versterken heb ik daar ook wat oranje en wijnrode tinten aan toegevoegd. Kleurt ook gelijk mooi bij Rocco ;). Zoals je op de foto hierboven ziet blend hij mooi in het interieur! Met een wisseling van een paar kussentjes heb je zo een hele andere look in huis. Ik koos onder andere voor een gestreept kussen en een velvet kussen met een subtiele borduursel. Door deze mix aan materialen en prints krijg je een mooi en speels geheel op de bank! Van Rocco mag het altijd herfst zijn geloof ik, hoe meer plaids, vachtjes en zachte materialen hoe beter ;)!

Gezellig de kaarsjes aan

Het eerste wat bij me opkomt als het weer vroeger donker wordt en het buiten kouder wordt zijn kaarsen. Echte sfeermakers voor de herfst! Van dinerkaarsen tot stompkaarsen, waxinelichtjes en geurkaarsen. Mix verschillende vormen en maten door elkaar voor een speels effect! Ook wat betreft de kaarsen koos ik voor warme tinten zoals wijnrood en oranje.  Naast dat de kaarsen heel gezellig staan vind ik de geur van het gesmolten kaarsvet ook heerlijk!

Herfst in huis kaarsen - Tanja van Hoogdalem

Stippenplant - Tanja van Hoogdalem

Herfst in huis warme tinten - Tanja van Hoogdalem

De stippenplant

Een plant die ik eigenlijk het hele jaar heb staan maar die mij door de kleuren echt een herfstgevoel geeft is de Begonia Maculata, ook wel de stippenplant genoemd. De bovenkant van het blad is zoals de naam al zegt bezaaid met stippen en groen gekleurd. De onderkant van het blad heeft een rode/oranje gloed. Echte herfstkleuren dus! Regelmatig zijn er bij KARWEI planten te koop, zoals ook deze stippenplant. De plant staat op mijn salontafel in een terracotta pot die ik zelf met een restje verf geschilderd heb. Deze tip geef ik al heel lang en is een fijne budgettip om de pot perfect in je interieur te laten passen! Heb je geen restjes verf meer staan? Koop dan bij de KARWEI van die kleine proefpotjes, bijvoorbeeld van Le Noir & Blanc om je pot mee te schilderen.

Liefs,

Tanja