Inmiddels zijn we heel wat weken verder en is de keuken eindelijk af! Het begon allemaal met de zwarte keuken als basis. Een mooi stoer uitgangspunt! Vervolgens ging ik aan de slag met Marokkaanse wandtegels, lampen en andere creatieve elementen. Mooi servies kreeg een plekje, net als mijn favoriete koffiemachine. In deze blogpost deel ik vijf stylingtips voor de keuken!

1. Stal je mooiste servies uit

Boven de keuken heb ik gekozen voor een zwarte plank die evenwijdig met het aanrechtblad loopt. Op deze planken heb ik veel plek om mijn servies op uit te stallen, zoals mooie glazen, koffiemokjes, borden en houten schalen.  Makkelijk te pakken en het staat erg gezellig. Dat het ook wat ongewenst stof oplevert vergeten we voor het gemak maar even ;).

2. Maak een koffie of theehoekje

Een koffiezetapparaat of een waterkoker kan een mooie eyecatcher zijn op het aanrechtblad! Ik kocht een tijd geleden een halfautomatische koffiemachine van Solis. Eerder schreef ik al een blogpost over mijn ervaring hiermee! Heerlijke koffie, maar ook uitgezocht om zijn mooie uiterlijk! Naast het koffiezetapparaat bewaar ik koffiebonen en koekjes. De mooie mokjes van HKliving maken het koffiehoekje helemaal af.

lampen DIY keuken - Tanja van Hoogdalem

SOLIS Pro 115 Halfautomatische Espressomachine - Tanja van Hoogdalem

SOLIS Pro 115 Halfautomatische Espressomachine - Tanja van Hoogdalem

Afzuigkap ombouw DIY keuken - Tanja van Hoogdalem

keuken - Tanja van Hoogdalem

keuken stylingtips - Tanja van Hoogdalem

3. Ga voor creatieve verlichting

Om je keuken mooi aan te kleden speelt verlichting ook zeker een grote rol! Het is niet alleen praktisch, maar het geeft ook veel gezelligheid. In een vorige blogpost heb je kunnen lezen over mijn DIY hanglampen van servies en kaarsenhouders. Ik maakte drie dezelfde hanglampen van losse materialen. Het leuke aan deze lampen is dat je ze op heel veel verschillende manieren kunt samenstellen en je zo dus een creatieve touch kunt geven aan je keuken!

4. Verzamel mooie snijplanken

Aangezien mijn keuken veel zwart en wit heeft vind ik het mooi om wat warmte toe te voegen met houttinten. Dit heb ik onder andere gedaan met houten snijplanken. Ik kocht de snijplanken bij Loods5 in verschillende afmetingen en vormen. Door verschillende snijplanken te groeperen krijg je een mooi en speels geheel!

5. Maak gebruik van glazen potten

Etenswaren zoals uien, knoflook en koekjes bewaar ik het liefst in glazen potten. Ik vind het namelijk erg gezellig staan op mijn aanrecht of op de plank! Deze producten mogen namelijk best gezien worden, zonde om op te bergen in een kastje :).  Ook hier varieer ik weer in formaat en soort, zoals open potten, verschillende kleuren deksels en verschillende hoogtes.

Wat vinden jullie van het eindresultaat van de keuken?

Liefs,

Tanja