Enige tijd geleden kocht ik een espressomachine voor in mijn nieuwe keuken. Eerlijk is eerlijk, de keuze voor deze machine heb ik in eerste instantie niet gemaakt omdat ik nou zo’n enorme koffiekenner of barista ben. Het uiterlijk van de halfautomatische espressomachine sprak me als eerste aan. Je bent styliste of je bent het niet ;). Ik koos voor de zwarte variant (hij is er ook in het zilver), aangezien deze mooi afsteekt tegen de lichte wandtegels in mijn keuken. Maar er is uiteraard meer dan het uiterlijk! In deze blogpost deel ik mijn ervaring met jullie.

SOLIS Pro 115 Halfautomatische Espressomachine - Tanja van Hoogdalem

SOLIS Pro 115 Halfautomatische Espressomachine - Tanja van Hoogdalem

SOLIS Pro 115 Halfautomatische Espressomachine - Tanja van Hoogdalem

Barista in eigen huis: halfautomatische espressomachine

Eenmaal geïnstalleerd op mijn aanrecht begon het avontuur. Voor iemand die alleen een Senseo gewend was, waren het behoorlijk veel nieuwe knopjes om te ontdekken ;). Allereerst kun je 18 maalgraadinstellingen kiezen voor de koffiebonen. De versgemalen koffie wordt opgevangen in de zeefhouder en met een uitneembare tamper druk je de koffie netjes aan. Aangezien ik verder weinig verstand heb van de maalgraden en de juiste druk voor het perfecte bakje koffie, focuste ik me vooral op de functie voor de melkschuim. Als latte macchiato en cappuccino liefhebber ging het me naast het uiterlijk vooral daarom! De melk is snel opgewarmd en ging al snel goed schuimen. Het duurde wel eventjes voordat ik goed doorhad hoe je het beste resultaat bereikt, maar dan heb je ook wat!

SOLIS Pro 115 Halfautomatische Espressomachine - Tanja van Hoogdalem

SOLIS Pro 115 Halfautomatische Espressomachine - Tanja van Hoogdalem

Mijn ervaring

Zoals ik hierboven al aangaf ben ik niet een echte koffiekenner. Ik ga hier daarom ook niet in op alle technische snufjes van het apparaat, maar wel kan ik het gebruiksgemak beoordelen. Wil je snelle en makkelijke koffie? Dan zou ik de SOLIS Pro 115 Grind & Infuse halfautomatische espressomachine niet direct aanraden. Maar vind je het leuk om zelf wat meer bezig te zijn met koffiezetten en houd je net als ik van een heerlijke schuimlaag op je koffie? Een absolute aanrader dan! In het begin zal het misschien even wennen zijn, maar oefenen baart kunst. Een koffie workshop staat nog op mijn lijstje om echt de lekkerste bakjes koffie te kunnen zetten!

 

Liefs,

Tanja