Een nieuwe DIY voor buiten! Vorig jaar lente/zomer woonde ik nog in mijn andere huis en daar had ik een tuin en dakterras. In de tuin zat ik eigenlijk nooit, maar wel op het dakterras. Heerlijk! Ik geniet met volle teugen van mijn nieuwe woning in de binnenstad, maar helaas heb ik hier geen tuin en/of dakterras. Mijn huis staat aan de rivier en voor mijn huis heb ik dus een heel leuk uitzicht op bootjes die langs komen varen. Wel een fijn plekje dus om buiten te zitten! Ik besloot daarom om een loungebank te maken voor mijn huis om lekker van de zon en van de boten te kunnen genieten!

 

DIY loungebank voor buiten - Tanja van Hoogdalem

DIY loungebank voor buiten - Tanja van Hoogdalem

DIY loungebank

Zoals ik hierboven al aangaf wilde ik graag een plekje creëren om lekker in de zon te zitten. Ik ging weer met mijn schetsboek aan de slag en liet me inspireren door de verschillende boograampjes in mijn huis. De rugleuning van het bankje maakte ik in een boogvorm zodat hij leuk matcht met mijn openslaande deuren en de raampjes boven de loungebank. Naast het loungebankje maakte ik een bak met ruimte voor een bloempot en ruimte om je bord en/of beker op te zetten. Ik maakte de zitting en rugleuning van het bankje iets schuin zodat je echt dat relaxgevoel hebt! Ben je benieuwd hoe ik het bankje gemaakt heb? Op de pagina van KARWEI leg ik stap voor stap uit hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan!

Sierkussens roze tuin - Tanja van Hoogdalem

DIY loungebank voor buiten - Tanja van Hoogdalem

DIY loungebank voor buiten - Tanja van Hoogdalem

DIY tuinbank voor buiten - Tanja van Hoogdalem

 

Styling van een buitenplekje

Als je net als ik geen tuin en/of balkon hebt, maar toch van het zonnetje wilt genieten kun je het als je de mogelijkheid hebt voor je huis gezellig maken! Zo heb ik bijvoorbeeld wat losse bloempotten neergezet. De bloempotten zijn terracotta potten die ik zelf geverfd heb met buitenlak. Daarnaast koos ik voor een palletkussen van KARWEI om heerlijk op te relaxen. De fluwele kussens matchen mooi met de bakstenen van mijn huis. Voor in de bloempot koos ik een Eucalyptus boompje. Meer lezen over dit buitenplekje? Lees dan mijn blog op inspiratie.karwei.nl!

Wat vinden jullie van het resultaat?

Liefs,

Tanja