Een update van onze eethoek! Al een tijdje had ik deze hoek in huis niet meer gedeeld. In een opwelling had ik namelijk een tijd terug besloten de hanglampen boven de eettafel te verkopen. Ik had nog geen idee welke nieuwe lampen er moesten komen en ik schoof het daarom op de lange baan. Tot vandaag! Eindelijk hangen er weer mooie lampen boven de eettafel en er zijn ook een aantal nieuwe stoelen bijgekomen. Lezen jullie mee?

Glazen bol Hanglamp Finn - Tanja van Hoogdalem

Eethoek monstera behang -Tanja van Hoogdalem

Hanglampen voor de eethoek

Voor KARWEI ging ik aan de slag met onze eethoek. Zoals jullie misschien wel weten heb ik op de wandbank in de slaapkamer een glazen bollamp staan. Van deze zelfde serie heeft KARWEI ook hanglampen. Echte eyecatchers, maar omdat ze van glas zijn staan ze toch ook luchtig. Precies waar ik naar op zoek was voor onze eethoek! De hanglampen, genaamd Finn, zijn gemaakt van  ‘smokey’ glas en in hoogte verstelbaar. Wat staan ze mooi he?

De keuze van eetkamerstoelen

Bij de keuze voor eetkamerstoelen zijn er een aantal punten belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de sfeer die je wilt creëren in huis, het comfort van de stoel en wat praktisch is. In mijn blog voor KARWEI kun je lezen hoe ik tot mijn keuze voor onze stoelen ben gekomen. Voorheen hadden we twee stoelen met armleuning aan de eettafel staan en ik wilde er toch graag drie. Lekker veel ruimte om met vrienden en familie aan tafel te eten! Dit moesten dan wel stoelen zijn zonder armleuning, anders zou het niet passen aan onze tafel met schuine poten. Over de lange wandbak met het op maat gemaakte kussen komt binnenkort een blog online :).

Glazen bol Hanglamp Finn - Tanja van Hoogdalem

Eethoek styling eetkamerstoelen - Tanja van Hoogdalem Servies stippen groen KARWEI - Tanja van Hoogdalem

Bloemen in huis

Over het algemeen heb ik vooral veel planten in huis en deel ik minder vaak foto’s van bloemen. Dit betekent niet dat ik niet van bloemen in huis houd, integendeel zelfs :)! Zeker in de lente en de zomer vind ik het leuk om een vrolijke bos op tafel te zetten. In de herfst en de winter kies ik eerder voor een mooie tak. Ik koop eigenlijk nooit een kant en klare bos, maar ik zoek de bloemen zelf bij elkaar bij de bloemist. Op deze manier kan ik het boeket helemaal zelf vormgeven zoals ik wil!

Wat vind je van onze eethoek? Mijn volledige blog over onze eethoek kun je lezen op inspiratie.karwei.nl. Daar deel ik nog veel meer tips voor het stylen van de eethoek!

Liefs,

Tanja