Eindelijk ben ik begonnen met waar ik al een tijdje tegenop zie: de berging uitmesten. Het idee is om daar (ooit) een eigen werkplek te maken om al mijn DIY ideeën uit te voeren. Zo ver is het nog lang niet helaas, maar ik heb alvast een klein beginnetje gemaakt. In de berging had ik nog wat oude lades staan. Jullie herinneren je misschien nog wel deze DIY met lades aan de muur in de hal. Deze keer deel ik met jullie een nieuw idee met lades. Wel zo fijn om oude spullen een nieuw leven te geven!

Hergebruik oude lades - Tanja van Hoogdalem

Hergebruik oude lades plantenkastje - Tanja van Hoogdalem

Miniplantjes terracotta potjes - Tanja van Hoogdalem

Dit heb je nodig

  • Oude lades
  • Verf
  • Verfbenodigdheden
  • Plantjes en potjes

Van oude lade naar plantenkastje

Voor vtwonen ging ik aan de slag met mijn achtste blog! Wat gaat de tijd toch snel. Via deze link kun je al mijn blogs voor vtwonen teruglezen. Je hebt maar weinig spullen nodig voor deze DIY. Misschien heb je nog ergens een oud kastje met lades staan die je niet meer gebruikt of kun je op marktplaats een paar oude lades vinden. Ik koos voor dit project voor de kleur Parallel van Histor. Deze kleur zit ook op de muur in de gang, maar daar mengde ik de kleur met krijtborfdverf. Deze keer heb ik de kleur met wat witte verf gemengd. Ook zin om aan de slag te gaan? De volledige werkbeschrijving kun je vinden in mijn blog voor vtwonen!

Potjes verven

Al tijden verf ik terracotta potjes in allerlei kleuren. Regelmatig krijg ik vragen over welke kleuren en verf ik doorvoor gebruik. Meestal gebruik ik proefpotjes verf van Le Noir & Blanc ( te koop bij KARWEI). Deze zijn in verschillende kleuren te koop. Ideaal! Hoef je niet direct een grote pot verf te kopen voor je kleine project :).

In dit plantenkastje heb ik allerlei miniplantjes verzameld. Wat zijn ze leuk he? De potjes heb ik op een speelse manier geverfd. Geef de onderkant bijvoorbeeld een ander kleurtje dan de bovenkant of verf er een printje op. Wat vinden jullie van mijn DIY plantenkastje? Via deze link kun je zien hoe jij ook zo’n kastje kunt maken en deel ik met jullie nog meer DIY ideeën met lades!

Liefs,

Tanja