DIY nachtkastje - Tanja van Hoogdalem

Na het maken van de wandkast in mijn slaapkamer had ik nog een paneel met latjes over. Zonde om niet te gebruiken en een leuke match voor een nachtkastje naast mijn bed! Aangezien ik niet veel ruimte naast mijn bed heb besloot ik een simpel maar functioneel nachtkastje te maken. In deze blogpost deel ik hoe jij ‘m ook in een paar stappen zelf kunt maken!

Benodigdheden

  • Hout (MDF of populieren multiplex)
  • Schroeven
  • Houtlijm
  • Latjes
  • Houtvuller
  • Verf en verfbenodigdheden

DIY wandkastje slaapkamer - Tanja van Hoogdalem

DIY nachtkastje slaapkamer - Tanja van Hoogdalem

DIY nachtkastje - Tanja van Hoogdalem

Stappenplan DIY nachtkastje

Stap 1: Bepaal de afmeting van je nachtkastje. Mijn nachtkastje is 30 cm breed, 40 cm hoog en 27 cm diep.

Stap 2: Laat alles op maat zagen in de bouwmarkt of zaag zelf op maat

Stap 3: Bevestig nu op een stukje hout wat losse latjes. Dit kan met een tacker en houtlijm, maar je kunt de latjes ook via de achterkant vastschroeven mocht je geen tacker hebben. Mijn paneel is 17 cm breed.

Stap 4: Zet het kastje in elkaar met schroeven en houtlijm.

Stap 5: Plamuur de schroefgaten en laat drogen

Stap 6: Schuur het nachtkastje tot een glad resultaat

Stap 7: Schilder het wandkastje in een kleur naar keuze. Ik heb het nachtkastje dezelfde kleur gegeven als de wandkast, namelijk Cosmic Glory van Flexa!

DIY nachtkastje slaapkamer - Tanja van Hoogdalem

DIY nachtkastje slaapkamer - Tanja van Hoogdalem

DIY wandkastje in een kleine slaapkamer

Het idee voor dit wandkastje kwam voort uit materiaal wat ik overhad van mijn DIY wandkast in de slaapkamer! Dus vind je de wandkast te moeilijk om te maken of heb je er geen ruimte voor? Dan is dit nachtkastje misschien een goed alternatief! Je kunt het model natuurlijk ook aanpassen en er een klein dressoir van maken! Of op pootjes zetten, net wat je zelf wilt! Ik wilde graag een nachtkastje waar ik ook wat rommeltjes uit het zicht in op kon bergen. Dit kan nu achter het half dichte gedeelte van de latjes. De latjes hebben naast een decoratieve functie dus ook een praktische omdat je spullen uit het zicht kunt opbergen. Verder heb ik wat boeken in mijn nachtkastje staan en op het nachtkastje staat een mooie vaas met een oranje/bruine touch. Door het nachtkastje aan de muur te hangen creëer ik wat meer ‘lucht’. Ik heb niet zoveel ruimte naast mijn bed en het wordt dus snel propperig als je iets op de grond zet!

Kleurenpalet in de slaapkamer

Na jaren is groen bij mij nog steeds favoriet. Aangevuld met oranje en roze tinten is het een warm pallet aan kleuren geworden! Door verschillende aardetinten te combineren creëer je een warme sfeer in de slaapkamer. Dit kun je doen met kleur op de muur, maar natuurlijk ook met verschillende kussentjes, plaids en accessoires! Wat vinden jullie van het eindresultaat?

Liefs,

Tanja