Tussen al het klussen door,  is het heerlijk om te kunnen neerploffen op een loungebank in de tuin!  Achterin de tuin hebben we een fijne plek gecreëerd om dat te kunnen doen. Allereerst gingen we aan de slag met bankirai vlonderplanken als basis voor het terras. Vervolgens ging ik aan de slag met de styling.

Lampionnen tuin - Tanja van Hoogdalem

Parasol karwei - Tanja van Hoogdalem

Bloempotten tuin - Tanja van Hoogdalem

Loungebank - Tanja van Hoogdalem

Kleurenpalet loungehoek

Allereerst heb ik gekeken naar de natuurlijke tinten van de tuinaanleg. Zo hebben we bijvoorbeeld voor de tuinaanleg gebruik gemaakt van boomschors, cortenstaal en hout.  Deze natuurlijke tinten heb ik doorgetrokken in de styling van de tuinmeubelen en accessoires. Op deze manier blend alles mooi in elkaar.

Styling van de loungehoek

Ik koos als basis voor een houten loungebank. Het leuke aan de loungebank vind ik dat je ‘m op verschillende manieren neer kunt zetten. In een hoek aan elkaar vast, maar ook als losse delen zoals ik heb gedaan. Voor de accessoires koos ik items in warme tinten, maar wel met verschillende patronen en structuren. Op deze manier creëer je een speels geheel. Bijvoorbeeld een rotan dienblad, een vaas met strepen of een asymmetrische vorm, gecombineerd met het hout van de salontafel. De parasol is ook een echte aanwinst voor op ons terras. Ik koos voor een neutrale zandkleurige tint, maar door de mooie belijning echt een eyecatcher!

Loungehoek plantenbak - Tanja van Hoogdalem

tafelstyling - Tanja van Hoogdalem

Loungehoek vlonder terras - Tanja van Hoogdalem

Lampjes in de tuin

Om de omgeving bij de styling te betrekken heb ik sfeervolle lampionnen in de boom en een lichtsnoer die dwars door de tuin loopt opgehangen. Naast dat dit heel gezellig staat geven ze de tuin ook direct een mooi verlicht sfeertje zodra de zon ondergaat. Omdat ik niet direct iets rondom het terras had om het lichtsnoer mee te verbinden, heb ik kastanjepalen op verschillende plekken in de grond gezet. Het lichtsnoer heb ik vervolgens bevestigd aan de kastanjepalen zodat de lampjes op een speelse manier boven het terras hangen. Ideaal voor de lange zomeravonden :)

Liefs,

Tanja