De laatste tijd heeft de woonkamer wat veranderingen ondergaan. Kennen jullie dat gevoel dat je ’s avonds op de bank zit en bij jezelf denkt: ”Wat zou ik nog eens kunnen veranderen?”. Veel van jullie wel denk ik ;). Altijd genoeg ideeën in mijn hoofd! Ik ging dus weer aan de slag en deze keer in de woonkamer. Kijken jullie mee?eethoek-tanja-van-hoogdalem

Allereerst wilde ik graag de eettafel een kwartslag draaien. Altijd leuk die ideeën natuurlijk, maar de uitvoering is soms wat lastiger. Zo moesten de lampen boven de tafel ook verhangen worden. Gelukkig staat mijn vader altijd voor me klaar als er een klusje in huis geklaard moet worden. Op een vrijdagmiddag kwam hij me helpen en kijk eens hoe mooi ze hangen! Bedankt pap!

Na het draaien van de eettafel creëerde ik een lange bank langs de muur.  Een zitgedeelte bij de tafel en een tv meubel voor bij de bank. Aan de muur hangt een IXXI met een afbeelding van vogels. Ik houd erg van de natuur en op deze manier haal ik dat ook een beetje in huis. De lampen zijn van HK living. Het linkse kussen is uit de webshop van Nina Kullberg. Het kussen is van 100% linnen en handgemaakt in Istanbul. Het grafische printje geeft de eethoek lekker wat pit! Het rechtse kussen bestelde ik enige tijd geleden in de webshop van SACKit. Het kussen heeft handgenaaide linnen steken langs de randen, een leuk detail!

styling-eethoek-tanja-van-hoogdalem

styling-eethoek-tanja-van-hoogdalemstyling-tanja-van-hoogdalem

Rond deze tijd van het jaar houd ik erg van zachte materialen in huis. Het vachtje maakt de eethoek lekker knus. En natuurlijk gaan de kaarsjes aan. Een hele fijne plek om met elkaar te eten, te borrelen of gewoon wat te lezen!

Een ander favoriet plekje in huis is de hangstoel. De hangstoel is een heerlijke plek om lekker te relaxen met een goed boek en een kop thee. De muur achter de hangstoel verfde ik groen met de matte muurverf van Histor. Ik koos voor de kleur Zorgvuldig, maar bij thuiskomst vond ik de kleur toch wat te licht. Ik mengde er wat zwarte schoolbordverf doorheen om de kleur wat donkerder te maken. Het krukje verfde ik in dezelfde kleur als de muur.hangstoel-woonkamer-tanja-van-hoogdalem

De canvas poster aan de muur kocht ik vorig jaar in de webshop van Bianca. Gelijk een instant wintergevoel in de woonkamer! Nu de sneeuw nog :). Het lampje bestelde ik bij de webshop Olive & Mint. De lamp is gemaakt van gerecyclede Kesbeke potten en geeft gezellig licht tijdens deze donkere dagen.

Wat vinden jullie van de veranderingen in de woonkamer?

Liefs, Tanja

BewarenBewaren

BewarenBewaren